{ LIFESTYLE }
28 Dec 2018
網友統計楊冪返香港陪女兒嘅時間 竟然得OO日?!

上星期六內地女演員楊冪透過經理人公司宣佈,同結婚4年嘅劉愷威離婚,有唔少粉絲都好震驚!有網友亦名偵探柯南上身,搵出佢地離婚嘅原因,有報導指男方戀上內地富家女,而日前就有網友爆料,post咗一張2016-2018年楊冪返香港同女兒團聚嘅行程表,發現2016年時楊冪回香港斷斷續續共逗留23日!!

楊冪, 劉愷威

楊冪, 劉愷威

2017年開始,日子越來越少,只有只有8日半,至於今年楊冪逗留香港只有5日,加加埋埋total得37天,兩母女聚少離多,真係好誇張!

楊冪, 劉愷威

網友們亦幫大家「回帶」,拎返過往楊冪接受訪問時被問到有關家庭嘅問題,佢認為「家庭不應該成為束縛」,並覺得家庭可以俾自己歸屬感同動力,讓自己做得更好。當時就有不少網民指責楊冪過於重視事業,忽視了對家庭嘅經營。

楊冪, 劉愷威

不過係佢地係公布離婚嘅前5日,楊冪接受內地清談節目專訪,雖然節目中無提及過劉愷威,不過就有提到女兒小糯米,仲模仿對方叫自己嘅樣子。其後主持人問到佢,係小糯米身上有無見到自己小時候嘅影子時,楊冪就話無,「每個人有每個人的方式。」

楊冪, 劉愷威

楊冪, 劉愷威


Source:微博
Text:Alina Wan

KEYWORDS / 楊冪, 劉愷威
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION