{ LIFESTYLE }
06 Mar 2021
ERROR新作《I Promise》籲愛惜寵物 落區拍MV四萬咁口

男團ERROR推出本年度首支新歌《I Promise ,歌曲以寵物為題,意旨除了人與人之間的承諾之外,人與寵物的承諾亦很重要,帶出不要棄養寵物的訊息;日前ERROR四子:肥仔(梁業)、阿Dee(何啟華)、193(郭嘉駿)及保錡(吳保錡)齊齊為歌曲拍攝MV,期間四子更「落區」到鬧巿取景拍攝,吸引不少巿民圍觀,而今次新歌亦是保錡宣布停工前拍攝的最後一個MV

在新歌《I Promise》的MV中,不乏流露ERROR輕鬆惹笑本色,跟多隻「人形貓」拍攝,ERROR四子更要不斷笑着重複點頭動作,難怪他們表示今次MV拍攝非常疲倦,名符其實笑到牙骹軟,而193就笑言:「個MV真係好似邪教,全日都係咁笑同點頭。」

身旁肥仔則表示今次MV是「萬能Key」,跟任何一首歌曲都可以配對。除了點頭之外,問到今次拍攝過程可有難忘事?肥仔表示難忘「落區」:「今次我哋仲去咗啲熱鬧嘅地方拍攝,感覺都幾尷尬,因為好多人圍觀,幾大壓力。」

 

今次MV以貓為題,問到四子之中有否「貓奴」?阿Dee即表示:「一定係193,當佢畀一大堆貓圍住時,佢會變成貓奴,郁都唔敢郁同埋瘋狂咁尖叫。」原來193非常驚貓,他坦言:「如果今個MV用真貓,我會唔拍,好彩係假貓。」此外,《I Promise》由歌曲《我們不碎》班底所組成,謝浩文編曲及監製、周耀輝作詞,ERROR表示謝浩文更為歌曲伴唱,他們笑言希望歌曲能夠在各大電台頒獎禮得獎,屆時可以邀請謝浩文一齊上台唱歌。








News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION