{ LIFESTYLE }
27 Feb 2020
Duffy神隱十年痛心公開消失真相 「我被強姦,落藥和擄拐」

曾經爆紅國際嘅威爾士女歌手Duffy,以往多首作品都大受歡迎,好似《Mercy》、《Well, Well, Well》等歌曲係youtube均獲過千萬人點擊,絕對係擁有超強實力嘅女歌手。不過自10年前Duffy係樂壇上再未有新作,其後幾乎無現身過。昨日Duffy突然係IG發文,估唔到內容竟然關於Duffy當年消失樂壇嘅驚人真相:「真相是我被強姦了,被落藥,被虜拐了一段日子。」


Duffy昨日係Instagram發文,講述佢以往經歷過嘅恐怖日子:「很多人都疑惑我發生甚麼事、我消失去了哪里,以及為甚麼?事實是,我現在很好和安全,我曾被強姦、落藥和禁錮數日。雖然我活下來了,但恢復需要時間。」



「我問我自己,如果我心碎了,要如何發自內心地歌唱?」呢段創傷令Duffy無法再創作歌曲,同時令佢收埋自己,往後十年選擇消失係公眾眼前,獨自療傷。Duffy嘅發文令外界相當震驚,無人估到佢曾經遭受如此巨大嘅傷害。文未佢提到自己已經相約有關記者,遲少少會接受訪問,親身剖白呢段可怕經歷比大眾知。


News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION