{ LIFESTYLE }
09 Mar 2021
韓國2021年最美女演員選拔賽得獎名單超意外 三甲竟然係佢哋!

要講韓國娛樂圈女神級演員,大家可能輕易講到孫藝珍、全智賢、宋慧喬、秀智等等,而最近韓國網站「King Choice」就舉行咗2021年最美女演員選拔賽,一共吸引近60萬名韓國網友參與,真係超熱烈,不過最後得獎名單就令大家超意外!


首先全智賢同宋慧喬只得1817名,今年年初宣佈與男神玄彬拍拖嘅孫藝珍僅僅只得第十位,而有「國民初戀」之稱嘅秀智就排第9







咁得獎名單究竟有幾意外,因為第五位係則是《Running man》嘅全昭旻,「長氣」的性格多次令大神劉在錫無法招架,觀眾超鍾意!而第四位則是透過劇《Undercover》、《地獄》回歸的金賢珠。





至於三甲位置,季軍就係智孝,大家每個星期係《Running man》都見到佢,搞笑又毫無偶像包袱的「懵智孝」形象深入民心,而且更係素顏上陣,如果唔係天生麗質嘅人都做唔到!








亞軍:徐睿知

去年與金秀賢合作拍攝《雖然是精神病但沒關係》知名度大開,氣質高冷優雅又有超強綜藝感,反差萌深受粉絲喜愛!低沈嘅聲音極具魅力,更因此到西班牙留學,皆因「感覺西班牙文的發音跟我的聲音很搭」!





冠軍:高雅羅

曾出演《請回答1994》、《花郎》等高雅羅,雖然每部作品未令觀眾留下深刻印象,更封她為「票房毒藥」。不過就十分認同她顏值高,以 16 萬多票拿下冠軍。








2021
年韓國最美女演員 頭十名名單

1名 高雅羅

2名 徐睿知
3名 宋智孝
4名 金賢珠
5名 全昭旻

6名 金高銀
7名 朴信惠
8名 金所炫
9名 秀智
10名 孫藝珍

News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION