{ LIFESTYLE }
25 Jan 2019
娛樂圈好友誼例子! 蔡依林爆喊關「羅志祥結婚」?

娛樂圈係咪真係有純友誼?答案係有嘅,好似台灣嘅蔡依林(jolin)同羅志祥(小豬),好交情眾人皆知,兩人被形容是「黑粉知己」。日前Jolin到大陸選秀節目《青春有你》擔任導師,挑戰快問快答時,被問到如果因為喊而上新聞會係因為咩事,佢二話不說答:「羅志祥結婚了!」見證二人嘅好友誼!!

羅志祥, 蔡依林

羅志祥, 蔡依林

Jolin同小豬識於微時,2003年佢地合作拍劇《hi 上班女郎》正值處於二人事業低潮,與舊公司打官司,於是佢地就許下一個「十年之約」,就係如果有一天不管誰先變成天王或天后,一定要互相提拔,儘可能幫助對方。

羅志祥, 蔡依林

Jolin受訪時曾透露過如果自己心情不好就會打電話俾小豬訴苦。

 羅志祥, 蔡依林

後來Jolin簽新唱片公司後推出《看我七十二變》爆紅,舉行慶功演唱會時第一時間邀請羅志祥做嘉賓,希望用最快嘅方式讓更多的人知道佢。

 羅志祥, 蔡依林

15年後嘅今日,二人仍然保持好友誼,有留意開佢地嘅微博或FB,每當佢地同場嘅時候,一定會錄搞笑短片!

 羅志祥, 蔡依林

羅志祥, 蔡依林

小豬與女友感情相當穩定,不時係IG傳情,近年更傳出結婚消息。如果有一日小豬宣佈結婚,相信jolin到時候一定係「兄弟團」之一!!

羅志祥, 蔡依林 

羅志祥, 蔡依林


Source:Instagram
Text:Alina Wan

KEYWORDS / 羅志祥, 蔡依林
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION