{ LIFESTYLE }
10 Dec 2018
李佳芯行山宣揚身心健康 「提早封后」勁驚喜

為宣揚身心健康,李芯佳(Ali)早前保險公司活動,同十多位粉絲行山,期間大會特別頒贈「康最佳女主角」模型獎座給她,預祝Ali在即將舉行的台慶頒獎禮旗開得勝奪「視后」,令Ali大為驚喜!

李佳芯

李佳芯

提到行山,李佳芯表示自入行後經常行山運動,「今天這個行山活動很有意義,可以讓人了解情緒健康的重要性,我十分認同,因為我每次見到大片天、大片海,感覺就會冇晒煩腦,大自然接觸嘅喜悅係凌駕一切辛苦。以前我會騎馬、潛水、攀石,但呢幾年入咗行冇咁多時間去騎馬,所以行山多了。(行山覺唔覺得辛苦?)鍾意就唔會覺得辛苦,但我都怕曬,唯有搽多啲防曬。」

李佳芯

李佳芯


娛樂圈工作忙碌,難免生活壓力較大,李佳芯亦透露試過拍喊戲之後,情緒低落,難以抽離,她謂:「其實都過咗壓力最大嘅時候,入行頭幾年壓力最大,因為我本身對自己要求好高,而且又唔知點釋放啲負面情緒,搞到啲皮膚、健康、精神都好差,所以我會去正視呢個問題。」台慶頒獎禮舉行在即,未知被喻為「視后」大熱的她可有壓力?「現在未算最大壓力,通常都係要坐喺台嗰刻先緊張。」

李佳芯

李佳芯

News
Feature
Blog
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION