{ LIFESTYLE }
01 Apr 2019
古天樂慈善晚宴開金口唱《男朋友》 網友:集氣推到上紅館開演唱會!

相信有好多網友每逢見到古天樂,腦海就會不期然諗起佢以前唱歌嘅片段,日前佢以主席身份係香港演藝人協會首屆慈善晚會上,由草蜢伴唱下以《男朋友》娛賓掀高潮!

 古天樂

古天樂

古天樂

雖然古生就曾經講過話之後都唔會再做歌手,但係「口裡說不,身體卻很誠實」,去年年尾與謝安琪合唱《一個女人 和浴室》,搞到全城力谷令他勇奪「我最喜愛的男歌手」獎,迫佢到場領獎及開口清唱《男朋友》。之後每次古生現身,上台「開金口」獻唱《男朋友》亦成為指定動作!

古天樂

 古天樂

今次慈善晚宴亦格外有意義,除咗係首屆之外,原來古生為香港演藝人協會申請咗一個慈善機構牌照,正式成立一個政府認可嘅慈善基金,希望將款項去幫助有需要嘅人。

古天樂

古天樂

 而是次慈善晚宴以「傳承」作主題,古天樂希望大家可以從中學習珍惜,佢表示過去幾年都有前輩患病或離世,希望大家知道他們的貢獻成就,「演協稍後將推出手機應用程式,讓一眾演藝人可於程式上作自我介紹,又會拍攝一些短片,讓業界從中發掘所需要嘅人才,電影公司亦可以物色不同嘅演員!」

古天樂



Source:Instagram
Text:Alina

KEYWORDS / 古天樂
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION