{ LIFESTYLE }
26 Mar 2019
陳敏之拍廣告出盡「氹 B 四式」 以母愛收服童星

「靚媽」陳敏之早前鈣片品牌拍攝最新一輯電視廣告,今次廣告中同樣是飾演一子之母,與小童星Day Day上演「湊仔的一天」。儘管在拍攝過程中遇到小朋友扭計,但敏之出盡「氹 B 四式」- 抱、拖、孭、餵,最終成功用母愛收服小童星!

陳敏之

陳敏之

陳敏之

敏之拍攝今輯廣告在鏡頭內外都體現到「媽媽唔易做」,除了要在瑜珈墊上一邊做平板支撐,一邊氹小朋友外,更要化身「人肉氹氹轉」、「飛天鞦韆」抱起及背起Day Day!敏之坦言曾在拍劇時遇到頑皮童星,最終她要「訓導老師」上身嚴厲喝止。她說:「不過返到屋企對住子樂,我同老公就有啲失敗,可能我成日出咗去做嘢,覺得好內疚,返到屋企就要做慈母,乜都 Say Yes,搞到有少少縱壞咗佢。」

陳敏之

陳敏之

而在拍攝過程中竟發生了小插曲,Day Day 失平衡跌倒,敏之即時嚇到花容失色:「佢有少少想跌低我已經叫到好大聲,Day Day應該都被我嘅尖叫聲嚇親,反而唔係痛。」她透露子樂也試過有小碰傷,但敏之會刻意保持鎮定:「子樂平時玩到跌低,如果唔係流血好嚴重嘅話,我都唔會去扶佢,因為我想男仔剛強啲,我要佢自己起返身,但拍嘢係人哋個仔當然會緊張啲。」

陳敏之

陳敏之


Text:Alina

News
Feature
Blog
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION