{ LIFESTYLE }
23 Jan 2019
《東京血拼攻略》吳若希被網民力數三宗罪
:「我唔知我有咩罪!」


踏入2019年吳若希(Jinny)似乎繼續成為唔少網友討論人物之一,繼早前出席《》時,同公司嘅菊梓喬獲獎時jinny即刻大笑,惹來網民狠批。日前係TVB嘅節目《東京血拼攻略》被網民力數三宗罪,被指係(港女)上身,好似當佢見到名牌袋時即刻失去理性,其後就係係節目中不停喪笑兼大聲講嘢,搞到一班觀眾好反感!

 吳若希

吳若希

節目中,Jinny安排到一家二手名牌專門店,期間店舖就show出有一個價值過百萬港元嘅限量旅行篋,就show出有一個價值過百萬港元嘅限量旅行篋,Jinny無視店舖內的「Please Don’t Touch!」嘅告示牌,直接咁用手摸!被網民大鬧「失禮」、「港女」、「影衰香港人」。

吳若希

吳若希


昨日Jinny出席活動時,就解釋當時有跟足公司指引,「公司話可以摸就摸,拍攝時應該可以,大家去旅行當然就唔好喇。」至於被問到被網民鬧爆係「失禮港女」,佢就直認係港女,「我認我係港女,但港女有咩特徵呢?我唔知我有咩罪。」

吳若希

吳若希

Source:TVB/Instagram
Text:Alina Wan

KEYWORDS / 吳若希
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION