{ LIFESTYLE }
06 Jun 2018
佘詩曼拍攝廣告遇「強風」標住眼淚飄仙氣:女神唔易做!

佘詩曼最近為(阿佘)日前為健康食品拍攝最新一輯電視廣告,廣告故事講述阿佘是智慧女神,每當有人喉嚨出現小毛病,她便會「仙女下凡」送上喉糖,兼且助人解決各種疑難雜症。向來演慣古裝及時裝的阿佘今次竟被「仙女裝」考起,事關她穿上一襲長長的拖尾裙,導演為了凝造散發仙氣的效果,出動四部大風扇及派出多名工作人員為阿佘「裙搖又尾擺」。

佘詩曼

佘詩曼

阿佘當日被幾把大風扇長期迎面吹,最終一雙電眼也難逃「漏電」的命運,令她不禁笑言女神唔易做:「係我對眼最辛苦,因為吹足成日,對眼係咁流眼水,真係女神唔易做。所以背後我哋都付出咗好多,多謝工作人員同攝製隊,希望大家都會鍾意我呢個新廣告啦。」

佘詩曼

佘詩曼

阿佘在拍攝當日走勻舊式茶餐廳及停車場等地取景,加上拍攝時間長達12小時,相當頻撲,難怪阿佘當天胃口大開,即使臨埋位前亦不忘吃甜品,故被工作人員封她為「貪食佘」。她說:「因為全日都有四個工作人員拉住我條裙,即係間接拉住我,佢哋會無定向風咁扯我條裙,有時都比佢哋拉跌我,所以我馬步都要企得好穩至得!我仲比人笑食得多嘢,其實佢哋都唔知我要幾用力,所以先食完晚飯要再食甜品。」

佘詩曼

Text:Alina Wan

KEYWORDS / 佘詩曼
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION