{ LIFESTYLE }
14 Feb 2019
網友惡搞《紅日》變情人節悲歌 真係引到原唱李克勤唱!!

今日又黎到一年一度嘅情人節,早前就有單身嘅網友係討論區為咗紀念開始惡搞改詞,將《紅日》從命運就算顛沛流離  命運就算曲折離奇 命運就算恐嚇著你做人沒趣味變成「2月14顛沛流離 2月14曲折離奇 2月14恐嚇着你 做人沒趣味」,點咗網友十分熱烈地咁玩接龍,一日之間已經將《紅日》搖身一變變成情人節悲歌!!

李克勤


李克勤

李克勤

仲有網友留言話希望聽到原唱者李克勤可以唱出,現時係內地工作嘅李克勤昨晚係Facebook就拍片表示,知道近日有網友改詞,最後仲即刻清唱咗兩句,令網友相當驚喜!!

李克勤

李克勤

李克勤

克勤仲一連出兩個post講《紅日》惡搞版,佢大讚網友嘅二次創作,仲話多謝佢地咁俾面,本來真係想唱一唱,反正我也不是什麼斯文人。由於惡搞版歌詞中夾雜粗口,所以克勤只清唱咗幾句並笑言,但又驚啲仔睇到聽到,你知呢啲嘢小朋友學得最快。最後佢都有祝大家情人節快樂,單身的就盡快脫單,仲hashtag咗#玩下玩下無傷大雅!!

李克勤

網友見到克勤做咗「找數真漢子」十分驚喜,仲話見到克勤咁想唱,即刻寫返一首「和諧版」歌詞,希望對方真係可以唱到!

李克勤

李克勤

Source:Facebook
Text:Alina

KEYWORDS / 李克勤
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION