{ LIFESTYLE }
15 Feb 2019
文根英病癒後參加真人騷 肥到觀眾認唔到?

2000年憑著韓劇《藍色生死戀》中,飾演童年版嘅宋慧喬「小恩熙」文根英,當年憑住精湛催淚嘅演技令當時只有13歲嘅佢一炮而紅,獲唔少觀眾激讚!其後文根英亦有繼續出演多部劇集,都有好好嘅收視。但2017年初卻被確認患上急性骨筋膜室綜合症,一度令工作要叫停,其後歷經1個月住院休養及4次手術治療,病情總算痊癒,更復出拍攝電影。相隔一年,佢參演嘅韓國綜藝節目日前播出預告片,見到文根英似乎肥咗唔少,而佢直認,「好多衫已經著唔落。」

文根英

文根英

文根英

文根英前年患上嘅急性骨筋膜室綜合症,一度傳出險截肢,經過治療後最後康復成功,當時佢病癒後受訪時亦透露自己嘅心境,「就覺得要隨心所欲地過生活,希望學習新的東西和去旅行。」

文根英

文根英

病癒後嘅文根英好快就投入工作,不過佢就發福咗唔少,有媒體指佢而家有別於昔日「國民妹妹」嘅尖臉時期。

文根英

文根英

雖然文根英自嘲「好多衫已經著唔落」,但其實佢還是維持著正常人的體重,只係當時過瘦,所以好多粉絲同觀眾見到後,都認為而家嘅文根英體型係最好,留言表示「是以前太瘦了,現在這樣剛好」、「睇唔出肥咗好多」。

文根英


文根英

Text:Alina

News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION