{ LIFESTYLE }
25 Feb 2020
高比拜仁追思會太太首度現身 含淚告別:「你們在天堂要快樂」

NBA巨星高比拜仁早前因直升機失事不幸離世,全機人連同二女Gianna全部罹難,事件震驚全球球迷,唔少人都無法接受呢個惡夢。昨日(24/2)為高比拜仁同愛女Gianna嘅追思會,呢個日子存在特別意義,因高比同Gianna球衣分別係24號同2號,所以2月24亦係象徵住兩父女嘅特別日子。

昨日眾人前往洛杉磯Staples Center出席追思會,高比遺孀Vanessa亦係事故後首次公開露面,當佢走上台發表講話時,全程神情哀傷悲痛,強忍眼淚憶述與家人嘅美好回憶:「Gianna是個陽光、好奇、愛笑、活潑的女孩...常與妹妹到泳池、彈床上玩耍...她同時是出色的運動員,也許會成為NBA最出色的球員,作為媽媽有很多事都未能見證 ...」談及愛女嘅生活點滴,堅強嘅Vanessa亦難掩傷感,一度哽咽落淚,在場人士亦淚流滿面。

其後Vanessa提到相愛20年嘅丈夫高比拜仁,讚賞佢為人浪漫又顧家,即使結婚多年仍會為佢花盡心思,「就像電影中的完美情人」。最後Vanessa含淚向愛人以及愛女作最後告別:「在我們再相遇前,你們在天堂要快樂,Baby你要代我好好照顧Gianna,而我亦會代你好好照顧Bianca、Natalia和Coco。」

News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION