{ LIFESTYLE }
07 Nov 2019
遭網友狠批「唔係人」 「日本蛇精男」Matt「正式撤回」引退宣言!

近年P圖當道,每次影相post係社交平台前都要「執導一執」先可以見得人。好似靠P圖膠樣成功出位嘅「日本蛇精男」Matt,就係一個好例子。佢憑著「膠樣」火速走紅,更由網絡走入電視節目,頻頻獲邀出席綜藝節目,唔少日本藝人更要求與Matt合照,人氣急升!







日前,佢獲邀出席東京舉行的第12屆最佳穿鞋大獎頒獎禮,係「無P圖」之下現身嘅佢,同平時IG見到嘅照片真係明顯有相當大嘅出入。不過對於自己瞬間爆紅,並出現一股「Matt化」執圖熱潮十分意想不到,表示好開心。




過度P圖嘅Matt其實都曾遭受網友譙笑,佢一度宣佈引退,不過佢出席頒獎禮時就指「正式撤回」引退決定。





至於Matt係何方神聖?其實佢係前職業棒球選手桑田真澄的二仔,而母親都係日本人,但Matt就將自己「p」成混血樣子。

News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION