{ LIFESTYLE }
29 Jan 2019
「港版羅拉」北上節目搵到MR Right ! 獲內地網民讚腳踏實地

去年年初突然爆紅兼被媒體稱為「港版羅拉」嘅女跟車工人朱芊佩,日前北上參加內地相睇騷,節目上仲一改以往硬朗形象,化靚妝並穿上白色連身裙,令唔少觀眾眼前一亮!期間朱芊佩大談個人擇偶條件同感情經歷,最終成功配對內地電台著名節目主持人!

港版羅拉

港版羅拉

做女人嘅都希望自己有人錫,朱芊佩都唔例外,今年29歲嘅佢係節目中透露,曾拍過幾次拖但都不太愉快,「想找一個腳踏實地、頂天立地的男子漢,不要總想着坐享其成或賺快錢」。

港版羅拉

港版羅拉

除咗講擇偶條件,朱芊佩都有提及自己嘅工作,佢表示自己對搬運工很有興趣,一做就做咗幾年,已經唔覺得辛苦。好多內地網友聽完佢嘅故事,都大讚佢腳踏實地,紛紛留言話「這女孩太帥了!」,「不要總想着坐享其成或賺快錢,這句話經典」。

港版羅拉

港版羅拉

最後有三名單身男子與朱配對,其中參賽者榮迪申就表示喜歡羅拉有堅韌的靈魂,並欣賞其精神,「只要我們自己去做想做的事情,這就是最棒的生活」。仲話希望用自己嘅能力,俾朱芊佩一個安穩的家和生活。

港版羅拉

港版羅拉

羅拉聽到後相當感動,去到選擇嘅環節,毫不猶豫地咁揀咗榮迪申。據知,今年35歲嘅榮迪申來自北京,畢業於中國傳媒大學播音主持專業,現時係中國國際廣播電台任節目主持人。

港版羅拉

港版羅拉







Source:Youtube
Text:Alina Wan

KEYWORDS / 港版羅拉
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION