{ LIFESTYLE }
10 Oct 2019
溫拿明年農曆新年10場紅館騷「凍過水」 傳因政治不穩定因素搞到開唔成

由譚詠麟、鍾鎮濤、陳友、彭健新、葉智強組成嘅殿堂級溫拿樂隊,成軍46年嘅佢地係不少六七十後嘅偶像,可以話係香港嘅殿堂級樂隊,而係2007年開始都會選擇新年檔期係紅館開騷,與粉絲同樂。不過昨日就有消息指,溫拿樂隊原訂明年嘅新年係紅館開10場演唱會,但因近期嘅反送中運動令演唱會開唔成。




早前,其中兩位成員包括譚校長同鍾鎮濤因係六月現身撐警活動,令不少歌迷十分憤怒,更拍片怒碎二人過往嘅專輯,以示對偶像的不滿。




而譚校長係六月前不時留言指自己與溫拿成員開會,其中更有一句透露,「今天是奇怪的一天,晨早5時13分得到靈感起床寫了一首為明年溫拿的曲詞。」當時令不少歌迷都認定明年可以睇到溫拿演唱會。





其後有傳媒向彭健新求證時,佢就表示仍然有好多位未知之數,並指溫拿開騷係想傳達正能量,若果如期舉行,亦希望入場嘅粉絲可以開心睇騷。

News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION