{ LIFESTYLE }
08 Jan 2019
炎亞綸千字文籲「私生飯」理智追星:「應該懂事了」

一向好關注社會議題嘅台灣藝人炎亞綸,可以話係圈中罕有敢言嘅歌手,上至國際新聞、婚姻平權、環保議題,下至演唱會黃牛等問題,都會係Facebook上同粉絲討論。昨晚佢就係微博post咗一篇千字文,提及私生飯要理智追星,偶像與粉絲之間都要互相尊重!

炎亞綸, 私生飯

炎亞綸, 私生飯

炎亞綸表示雖然經常話要同粉絲「一起變好,一起變老」,但都要身體力行以身作則,「很多話不需要說太明白也應該了解,我不把你們當孩子了,因為十多年來該分享的道理沒少分享過,因為你們感覺上應該成熟了,應該懂事了。」

炎亞綸, 私生飯


他講到已經將粉絲當作係人生中的朋友,已經唔再係仲係校園生活嘅青年,
勸解私生飯要有分寸。唔少網友見到後留言表示十分認同炎亞綸嘅講法,表示粉絲同偶像之間都要彼此尊重。

炎亞綸, 私生飯

其實私生飯」對於藝人黎講,真係擔驚受怕,係韓國方面就最為嚴重。例如出道後就深受私生飯騷擾嘅EXO,有私生飯係twitter公開販賣佢地嘅私人情報,包括有成員電話號碼、車牌、居住的社區,都可以「買到」。

炎亞綸, 私生飯

炎亞綸, 私生飯

EXO成員伯賢就睇唔過眼,轉發twitter之外仲留言話,「這樣賣別人的情報是可以的嗎?」引發歌迷熱議。所以話呢追星還追星,都要俾返私人空間俾偶像呀~

炎亞綸, 私生飯

炎亞綸, 私生飯

Source:Facebook
Text:Alina Wan

KEYWORDS / 炎亞綸, 私生飯
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION