{ LIFESTYLE }
06 Dec 2019
楊愛瑾老公前妻病情不穩 轉行拍YouTube網上賣物籌醫藥費

楊愛瑾2016年同「永安太子爺」郭永淳結婚後,兩人一直相當幸福,仲生咗一仔一女,享受溫馨嘅四人生活。但郭永淳前妻伍智恆就無咁好運,離婚到而家一直病情反覆,因患抑鬱症曾暴瘦到22公斤嘅佢,近日開始網上賣物幫補醫藥費,睇黎手頭相當緊。


伍智恆自16歲認識郭永淳,2000年結婚,婚後一直對自己普通出身感到自卑,亦因老公一句「你胖了」而亂用減肥藥物,導致患上罕見腸胃病,不幸割掉大部分胃同腸臟,打後身體變得虛弱,仲靠拐杖先可以走路。

郭永淳一開始對伍智恆不離不棄,後來卻選擇分居兩年,2008年申請離婚。分開後支付150萬元贍養費以及每月42500元生活費比前妻,算係盡咗前夫責任。後來認識楊愛瑾並公開關係,當時伍智恆怒斥Miki係第三者,Miki亦比人鬧足比年,直到2015年郭永淳發公開聲明,指自己離婚後先識Miki,同時伍智恒又突然改口出文祝福Miki,呢場三人風波先得已平息。



現時伍智恆會係YouTube拍下片更新下近況,又出售私人物品籌醫藥費,更為此坦白自己未做過嘢:「如果我之前講咗啲說話得罪大家,我係呢度收番,唔好意思,因為我未出來做過嘢,始終病咗近20年,不懂人情世故,希望大家原諒我!」不過係Carousell仲見到佢有一大堆舊物未賣出,睇黎要再加把勁宣傳了。

News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION