{ LIFESTYLE }
15 May 2019
果然係「國際章」! 章子怡大談接拍荷李活電影標準:「唔要係OOO角色!」

上月傳出懷有第二胎章子怡,日前北京為新戲《哥斯拉II:王者巨獸》進行宣傳活動,對於懷孕一事章子怡未有承認,係首映禮上亦穿上貼身裙及高跟鞋,似乎想大肚謠言。

章子怡

章子怡

期間子怡被問到點解要接拍呢電影嘅時候,佢就直言,「揀選荷李活電影的標準,首要不是打醬油(茄喱啡)的角色。」一句話盡顯國際巨星霸氣,「國際章」果然名不虛傳!之後亦有補充另外要要睇劇情、角色和製作有無新意及突破。看似霸氣,不過有網友睇完就認為呢句說話足以得罪一班仍然係荷里活努力打拚,演緊小角色嘅亞洲演員。

章子怡

章子怡


另外,子怡大爆拍攝新戲時都有帶埋女兒「醒醒」同行,仲笑言醒醒係哥斯拉嘅陪伴下長大,搞到好鍾意模仿哥斯拉嘅聲音。而上星期係章子怡同老公汪峰結婚4週年嘅日子,佢同女兒都有到深圳支持汪峰係當地舉行嘅演唱會,仲post咗恩愛照到微博,令唔少粉絲十分羨慕!

章子怡

章子怡

KEYWORDS / 章子怡
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION