{ LIFESTYLE }
05 Mar 2019
小S上傳素顏照 望女生多接受自己!

小S

由康熙來了到而家,小S(徐熙娣)已經出晒名係充滿自信,加上辛辣直率嘅個性深受觀眾喜愛。而且更自稱自己為「國際專業級超級巨星(IPSS)」,但呢份自信完全無誇大,因為你完全唔會覺得眼前嘅小S已經40喇!

小S

近日佢更係自己嘅社交平台post出素顏自拍照,並留言:「用美圖,不用無他,不用foodie,真實的人生取個角度也ok啊!修,能修你的人品、修你的思想嗎?」馬上引起網友熱烈討論!

小S

小S

雖然最後小S都係以自嘲結婚話題:「算了,這篇會被酸自命清高!」但睇嚟網友亦非常同意小S嘅講法,「說的很好!做自己最好」、「S根本不用修圖好嗎」。而對於修圖成癮嘅一眾網民,此話的確大大力咁刮醒佢地呀!

小S

雖然過去小S曾經因爲太貪靚、在意別人眼光而去打肉毒及玻尿酸,最後亦因此導致面部僵硬而後悔不而。更警告自己:「徐熙娣,別再發瘋了!」

小S

小S自此明白到,人往往都只會見到自己嘅缺點而忘記自己嘅優點。因此亦希望提醒大家,要接受自己嘅不足、接受真實嘅自己,而唔好靠整容、修圖而提升自己嘅自信!愛自己最重要!


Source:網上圖片、[email protected]小S

KEYWORDS / 小S
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION