{ LIFESTYLE }
06 Oct 2021
Novel Friday出歌《Mirror Freestyle》狂串Mirror 串Jer狂人日記「你本日記好狂咩?」

Mirror人氣愈升愈厲害,不過人紅事非多!繼早前被C AllStar 老闆串Mirror是「廣告從業員」之後,最近又被人Diss了!

最近Greytone Music 旗下的Rapper Novel Friday,最近就出了一首歌名叫《Mirror Freestyle》,當中「今次感冒 仲未睇醫生 仲未睇醫生 所以今晚呢個PITCH 都仍然唱唔到啲音」暗串Mirror唱歌失準卻又用感冒作藉口,其中一句歌詞「廣告廣告廣告廣告多到」又嘲諷Mirror太多廣告!而整個MV都在鏡子面前拍攝,非常貼題。

此歌一出,當然引起網絡大戰!在MV留言區的網民各執一詞,有人認為樂壇百花齊放其實是好事,也有人認為Mirror真的曝光率太高令人煩厭。其實這不是Novel Friday第一次用作品Diss別人,他之前亦曾推出作品《REPLY 致明日的舞》和《REPLY搖滾叛徒》批評陳奕迅和Supper Moment。

大家聽歌了嗎?小編覺得歌詞和MV都很直白!留言說說你的意見吧!

News
Feature
Blog
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION