{ LIFESTYLE }
05 Mar 2019
吳彥祖謝霆鋒20年完全無變過 網友紛紛大讚「越來越靚仔」

要數到圈中「靚仔爸爸」,吳彥祖(Daniel)同謝霆鋒一定榜上有名,最近由謝霆鋒主持嘅《鋒味》第二季中,就邀請到吳彥祖擔任嘉賓。相識超過二十年嘅二人久別重逢,係希臘見面並拍攝節目。其中佢地就要整蛋糕,吳彥祖更開啟「人肉打蛋器」mode,將cream打到超級滑,網友紛紛大讚Daniel強而有力嘅臂彎!

吳彥祖, 謝霆鋒

吳彥祖, 謝霆鋒

吳彥祖, 謝霆鋒

吳彥祖同謝霆鋒係1998年因拍攝電影《新古惑仔之少年激鬥篇》而相識,Daniel受訪時曾透露過當時二人年紀相差6年相當年輕,「當時我們都還只是小孩,之後我們又合作了『特警新人類』及『新警察故事』。這次是我們21年後再次見面,我們在希臘重聚,不只聊了食物、建築,也談了我們是如何從男孩轉變成男人。」

吳彥祖, 謝霆鋒

吳彥祖, 謝霆鋒

其後更post出二人21年前嘅合照,勾起唔少網友嘅回憶,大讚「一點都沒有變老,越來越靚仔」、「兩大男神」。

吳彥祖, 謝霆鋒

吳彥祖, 謝霆鋒

而Daniel亦笑言今次同霆鋒係相隔3年見面,對上一次係同馮德倫討論拍攝《特警新人類》第三集,仲搞gag講笑話:「要快啲開拍《特警新人類》第三集,否則就要變成特警老人家喇!」

吳彥祖, 謝霆鋒

吳彥祖, 謝霆鋒

Source:微博/Instagram
Text:Alina Wan

KEYWORDS / 吳彥祖, 謝霆鋒
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION