{ LIFESTYLE }
20 Mar 2019
又一個星二代遺傳父母優良DNA 究竟係邊一位呢?!

近幾年有無好多藝人都唔介意自己嘅小朋友曝光,不時係Instagram同佢地嘅合照,好似有一位叫陳真嘅小朋友一出世已經被網友大讚好靚仔,話咁快而家已經差唔多3歲喇!佢去年仲繼承爸爸衣缽學埋拳擊, 你地又估唔估到佢嘅爸爸媽媽係邊一位呢?!

陳國坤, 黃伊汶

陳國坤, 黃伊汶

陳真嘅爸爸媽媽就係陳國坤同黃伊汶(Emme)喇!近年已淡出幕前,專心照顧家庭以及發展手錶生意嘅Emme,曾經講過好珍惜每一日同仔仔嘅親密時間,更感激老公「謝謝帶給我陳真這個超級可愛BB!」

陳國坤, 黃伊汶

陳國坤, 黃伊汶

Emme早前受訪時表示,自己同老公陳國坤對於仔仔嘅需要控制得幾好,唔會買太多衫同玩具,「仔仔嘅玩具多數都是朋友送,就算我買也只會買一些有啟發性的玩具給他,慳返不少。」每天花最多心機的就係仔仔嘅飲食,Emme十分注重仔仔嘅均衡營養,仲會買很多書參考煮給陳真食!

陳國坤, 黃伊汶

陳國坤, 黃伊汶

佢坦言自從生咗仔仔後,最大嘅轉變就係一個人喺處理各方面嘅事都成熟咗好多。Emme表示再眼瞓都好都會堅持每朝送仔仔返學,未有小朋友之前一定無呢個毅力,為咗小朋友係會願意作出呢個改變。

陳國坤, 黃伊汶




Source:Instagram
Text:Alina

KEYWORDS / 陳國坤, 黃伊汶
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION