{ LIFESTYLE }
06 Mar 2019
傳大S汪小菲離婚!! 因為「錢」起爭執? !

結婚8年嘅大S同汪小菲,先後誕下一仔一女湊成一個「好」字,又夫妻檔參加內地真人騷,可以話係台灣圈中數一數二嘅模範夫妻!不過今日就盛傳二人婚姻觸礁,因為大S同汪小菲經常討論旗下酒店生意業績,疑似為「錢」起爭執,搞到大S產生離婚念頭。

大S, 汪小菲

大S, 汪小菲

2016年汪小菲就為咗大S,特意係台北開咗一間酒店,酒店名稱仲以太太嘅名字命名為「S Hotel」,汪小菲透露太太誕下第一胎時就諗到要留係台灣多一點時間,所以就產生咗開酒店嘅念頭,當時搞到好多讀者羨慕又妒忌。

大S, 汪小菲

大S, 汪小菲


而今次佢地盛傳係為咗「S Hotel」嘅業績起爭執,不過其後大S嘅媽咪就為女兒否認離婚一事,並表示夫妻偶爾爭執好正常,「經營兩地婚姻本來就唔容易,佢地係討論一對子女係邊度讀書。」S媽透露汪小菲嘅媽咪希望一對孫兒可以返內地升學,而S媽本人認為小朋友係台灣讀書好穩定,「我們可就近照顧小孩,且我們的皮膚不適應中國環境。」

大S, 汪小菲

大S, 汪小菲

大S, 汪小菲

S媽強調大S同汪小菲從婚前到婚後一直都係財務獨立,今次絕對唔係因為酒店生意而起爭執!

大S, 汪小菲



Source:weibo
Text:Alina 

KEYWORDS / 大S, 汪小菲
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION