{ LIFESTYLE }
11 Mar 2019
傅嘉莉翻舊賬開post串呂慧儀做新聞 惹海量網友圍攻!

日前呂慧儀 (Konnie)凌晨時分係IG宣佈與老公黃文迪已於去年底簽字離婚,結束7年婚姻,佢係IG強調離婚唔涉及第三者,並指仔仔由他們共同撫養。其實早於konnie宣佈離婚前已有報章影到黃文迪與一名女子係搭巴士期間,表現親暱,更隨即被翻舊賬,被外界重提2013年與傅嘉莉 (Kelly) 曾傳過緋聞。其後Kelly亦好快係IG爆Seed,力數呂慧儀和黃文迪兩夫婦偽造新聞同誣衊朋友,更以「曾經嘅朋友」來形容對方!!

呂慧儀, 傅嘉莉

呂慧儀, 傅嘉莉

Kelly表示透過報導得知二人離婚,為他們感到可惜,「也感到可惜初時本着清者自清的態度,不想多作回應以免事件發酵。」不過有好多朋友都比佢睇有關「黑甲油」嘅新聞,搞到Kelly心裏真係很嬲。事緣2013年黃文迪post咗一張係車廂中和「黑甲油」女子嘅拖手相,引起大眾話題,Konnie更留言稱記唔起自己有無搽過黑色指甲油,因而爆發黃文迪「出軌疑雲」,當年矛頭直指該女子正是曾為呂慧儀婚禮擔任姊妹嘅傅嘉莉。

呂慧儀, 傅嘉莉

呂慧儀, 傅嘉莉

Kelly指唔想再顧及其他人嘅感受,要為自己澄清,「相片搽上黑色指甲油拖着黃文迪的手,絕對不是我!」佢更指報道無幫她澄清之餘,更直指佢疑似係「黑甲女」:「令我配上『搭上朋友之夫』之衰名。為何為了曝光率,為了見報,就可以偽造一張相片,說這長篇大論嘅感言,誣衊自己嘅朋友,做這無恥嘅事情?」

呂慧儀, 傅嘉莉

呂慧儀, 傅嘉莉

Kelly嘅IG post被「海量」網友狂串係「抽水post」,並認為呢個舉動係係Konnie嘅傷口上灑鹽,紛紛留言指:「落井下石」、「咁委屈你當時唔講?」、「想博出位做新聞?你成功咗!」

呂慧儀, 傅嘉莉

呂慧儀, 傅嘉莉

與此同時網民更搵到當年呂慧儀係微博有幫kelly澄清,「很多的巧合把我的好姊妹傅嘉莉變成小三,我們認識很多年,她是一個好女孩,大家不要誤會她了,女孩的名譽很重要。」Kelly更有係留言感激konnie還自己清白!

呂慧儀, 傅嘉莉


Source:Instagram
Text:alina

KEYWORDS / 呂慧儀, 傅嘉莉
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION