{ LIFESTYLE }
12 Jul 2019
做韓國女團偶像唔容易! 
4MINUTE前成員爆料: 練習生要全裸磅重減磅

減肥係女人嘅終身事業,對女藝人甚是!好似韓國演藝圈,每位女團偶像每位身材都fit到爆,對身材管理同飲食極為嚴格!日前已解散嘅韓國女子組合4MINUTE成員祉潤日前擔任節目《Video Sta》嘉賓,就大爆做練習生嘅辛酸史!





女偶像只要稍微「肥啲啲」,就很容易引來各種指罵,會被認為唔尊重歌迷等等!祉潤就表示女練習生其中一個壓力來源就係「體重」,因為練習生除咗要透過不斷練習提升實力外,更需要減肥,甚至減到公司滿意爲止。




祉潤透露以前做練習生嘅時候,公司職員每日為大家量度體重,並一定要維持在公司要求之内,所以壓力都非常大。



而練習生爲咗輕磅啲減都各出奇招,例如在上磅重時會叫之後嘅練習生希職員唔注意情況下幫忙用力把頭髮扯起,因為咁樣體重會少3kg,此話一出令在場主持人同其他嘉賓都非常驚訝。祉潤更大爆有人甚至會選擇連内衣都唔著,全裸上磅為嘅係減輕體重數字。



YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION