{ LIFESTYLE }
02 Nov 2021
【全民造星IV】花姐直言無法揀到香港市民會鍾意嘅女團 交棒「新花姐」阿wing大有來頭

全城期待的ViuTV選秀節目《全民造星IV》昨晚終於播出,今次節目首次採用全女班賽制,話題十足!花姐節目中表示想藉賽制改變自己,「因為比上一季俾女參賽者感動到,佢地個個博命去做,比男仔更賣力!」但佢直言自己不適合做做女團經理人,「因為對某種女生有偏見,無法揀到一隊香港市民會喜歡嘅組合。」所以花姐決定今次節目的勝出者所打造的女團將交給阿Wing管理,而她的背景原來大有來頭!






呢位未來女團經理人嘅阿Wing原名叫戴穎,今年30歲的她曾在太陽娛樂的藝人管理部工作一段時間。除此之外,阿wing亦是一位舞台劇演員,前年就曾與MIRROR成員Ian同Jer合作舞台劇《如果只得一分鐘》!而她在節目笑言與花姐嘅style完全不同,「佢會串人,mean人,我係負責愛與關懷。」








花姐之所以會同阿Wing結緣是因為MIRROR!據知,當時初組成MIRROR時,ViuTV總經理魯庭暉則打算搵阿Wing協助無藝人管理經驗的花姐,但最後被阿Wing婉拒,雖然當時無緣合作,但二人就成為好朋友。花姐大讚對方看女生的眼光十分準確,直到今次二人終於合作!




News
Feature
Blog
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION