{ LIFESTYLE }
13 Aug 2019
【機場集會】陳庭欣節目行程被取消 IG發文竟引黃藍網民罵戰

自前日少女中彈導致永久失明,眉骨破裂以及毀容一事激起民憤,昨日一班黑衣示威者響應「還眼行動」,不約而同走到機場集會,導致機場運作受影響,大量航班受到取消,包括陳庭欣嘅航班都唔例外。

View this post on Instagram

取消

A post shared by Toby Chan 陳庭欣 (@toby_yanyan) on


昨日TobyIG發文,發佈咗一張機場照片,並留下「取消」兩字。原本要去東非地區拍攝資訊節目《2億人的世界》,但因機場集會而受影響,相信照片只係向公眾交代一下航班取消嘅消息,點知竟然引黎一班網民係帖子下面互相攻擊!

機場集會, 陳庭欣

原本有網友留言向Toby道歉,「對不起 可能影響到你們工作 但一個女急救員毀了容 沒有了一隻眼 政府眉頭都沒皺過一下 並繼續縱容警察私下濫刑 對不起 我們真的沒其他方法 對受影響的人 在此代表年輕人衷心致歉」,但呢個道歉又引黎另一班持相反睇法嘅人謾罵,好地地一個post變咗戰場。不過Toby亦無出面調停,亦無刪除留言或關閉留言功能,認為面對太激進嘅留言,發表自己意見已經無咩意義。

機場集會, 陳庭欣

News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION