{ LIFESTYLE }
23 Jul 2019
肥媽否認出席撐警集會 心痛爆喊要求特首出面解決:「我個家就嚟玩完!」

日前,於元朗西鐵站有白衫人士公然到港鐵車廂內圍毆市民,造成多人流血,事件令人髮指並引起全城關注。昨日就有傳媒致電於過去星期六由建制派發起、撐政府及警察的「守護香港行動」擔任司儀嘅肥媽,問到有關元朗襲擊事件,肥媽聞言後就爆喊否認撐警,直言自己家庭有藍絲有黃絲,自己無話撐邊個,總之兩邊都無撐。

 肥媽

肥媽 

肥媽透露最近因社會問題要睇心理醫生,「我真係頂唔順,你打我,我打你,好辛苦。」而佢又呼籲要求特首林鄭月娥出來解決,表示自己小學未畢業不懂政治,並指出飽讀詩書嘅政府高官應該要為事件負責,搞返好香港。

 肥媽

 肥媽

上星期六肥媽為「守護香港行動」擔任司儀,席上肥媽公開呼籲合資格的選民投票,「300幾萬選民,你哋去咗邊度,點解唔出嚟選,點解佢哋入立法會?係你哋自己唔出嚟選,自己嗰票唔用,俾人哋入去。」期間更越講越激動聲淚俱下表示,「我哋有300幾萬人係有選票,你哋喺屋企唔做嘢,唔該大家嚟緊一年選返啲真真正正嘅人出嚟入立法會啦。」

肥媽

肥媽

2017年,肥媽曾公開捐錢支持七警,更於Facebook及微博上載一張入數紙,捐出五位數字撐警並留言,「希望大家慷慨解囊,幫助香港警察!!」於微博留言嘅網友就表示支持,而Facebook的留言俾嬲嬲emoji的網友遠多於LIKE數,直言對肥媽行為十分失望。

肥媽


News
Feature
Blog
16 Oct 2019
Load more
 
NOTIFICATION