{ LIFESTYLE }
05 Mar 2019
「彭太」有福喇! 彭于晏新戲救援Look曝光 唔通今次又騷肌?!

近年經常同家人到外地旅遊嘅台灣男神彭于晏,作品可以話買少見少,去年亦只有一套《邪不壓正》上映,搞到一班彭太等到頸到長埋,究竟幾時先可以見到老公!原來彭于晏最近就開始拍攝電影《緊急救援》,劇組日前首度公開劇照,見到彭于晏一身救援Look現身,超級有型呀!

彭于晏, 緊急救援

彭于晏, 緊急救援

彭于晏係戲中飾演一名海上救援隊員,一向認真演繹角色嘅佢,拍攝前更準備咗一系列嘅魔鬼訓練!而今次電影導演亦係曾同彭于晏第四度合作嘅林超賢,二人默契十足,彭于晏仲話每次同林超賢合作,對方總會睇到自己唔同嘅一面,能看到我不同的一面,通過佢嘅魔鬼訓練,我對救援技能有了掌握,對救援精神也有了更深刻嘅理解。」

彭于晏, 緊急救援

彭于晏, 緊急救援

當年佢地首度合作拍攝《激戰》,可以話係將彭于晏嘅人氣推上巔峰,佢為了演繹好角色,係林超賢安排嘅魔鬼訓練之下,每日做3小時嘅gym,之後再練拳5小時,令原本6%嘅體脂,再苦練為3%,8塊腹肌表露無遺!

彭于晏, 緊急救援

彭于晏, 緊急救援

飾演海上救援隊員應該少不免會「除衫」,相信到時「彭太們」必定又見到彭于晏個8塊腹肌喇!

彭于晏, 緊急救援

彭于晏, 緊急救援

Source:instagram
Text:Alina Wan

KEYWORDS / 彭于晏, 緊急救援
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION