{ LIFESTYLE }
13 Jun 2019
《星月童話》上映20周年 常盤貴子IG懷念哥哥:「I miss you!」

90年代曾有「日劇女王」之稱嘅常盤貴子,適逢佢同哥哥張國榮主演嘅電影《星月童話》滿20週年,最近接受日本雜誌《BAILA》訪問時,憶述起與哥哥當年合作拍攝趣事,更係IG向哥哥表示,「I miss you!」

常盤貴子

caption:今年係電影《星月童話》上映20週年~

常盤貴子

原來當年拍攝《星月童話》嘅時候背後有段故事,常盤表示當時向經理人公司講過希望之後方向可以往電影界發展,並透露可以同哥哥合作「當時我主演的日劇剛好在香港掀起話題,他亦知道我是誰,當時他的電影剛好找女主角,就促成合作機會。」

常盤貴子



常盤昨日將雜誌內頁貼上IG,留言感激雜誌刊出與哥哥嘅合照,最後加上#lesliecheung及#missyou懷念對方。

常盤貴子

拍攝完《星月童話》後,常盤與哥哥因此成為好友,11年來港拍攝廣告時,更聯同經理人到寶福山拜祭哥哥,更係寫blog指氣氛很好,無憂傷嘅感覺。

常盤貴子

News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION