我的最愛
正在檢視 15 篇文章 - 1 至 15 (共計 19 篇)
  • 作者
    就黎40仲有冇需要買危疾?
    參與者

前排見個同事病咗入院,醫咗一大輪,不過好在claim到危疾一筆錢,就算開唔到工都冇咁擔心…搞到我依家都諗緊係咪有需要買返份危疾,但我就黎40歲,依家先買會唔會太遲?
    問咗老公佢都俾唔到咩意見我… 都唔知買唔買好

參與者

40 歲都唔算好大 ge~ 4 字打後身體就愈來愈多病痛架啦~

參與者

touchwood 趁住未有咩大病痛,不保事項冇咁多個陣就快手買份傍身啦

參與者

你好啊,可以俾少少information 俾你。其實咩年紀都適合有份危疾咖!只係年紀越大買會越貴,所以後生買會越抵,你依家唔買到再大一歲又唔同咗價錢。主要係你身體無咩大問題就可以買到!依家買唔會太遲,當你身體出現問題,有不保事項/拒保就真係太遲,希望幫到你!

參與者

其實應該要買,有左呢類保障起碼有事都唔洗自己拎錢出嚟醫☺️

參與者

我今年 3 到尾,岩岩都買左份無儲蓄純危疾,都係六百幾蚊個月,afford 得到

參與者
    ++小天使++ 發表於 2022-1-27 14:09
    我今年 3 到尾,岩岩都買左份無儲蓄純危疾,都係六百幾蚊個月,afford 得到 …

想問問你搵邊間?想參考下 {:1_101:}

參與者

咁好後生!依家仲多咗咁多網上保險,無agent嗰啲,你花啲時間研究下,我嗰時好十五十六,都係上網睇人講。我自己睇咗Bowtie嗰blog,佢講得幾詳細,唔買都可以聽下啲專家分析。
    https://www.bowtie.com.hk/blog/zh/

當然係越早買越好,但40都唔算遲,因為危疾都算係比較貴,我身邊好多姊妹都係3/40歲先有多餘嘅錢做呢啲
    不過建議如果本身冇醫療,其實可以買咗醫療先

參與者
    Ritawong 發表於 2022-1-27 15:33
    咁好後生!依家仲多咗咁多網上保險,無agent嗰啲,你花啲時間研究下,我嗰時好十五十六,都係上網睇人講。 …

我禁入去睇 bowtie 呢間好似cover 得 3x 款危疾
    會唔會太少啊? {:1_108:}

參與者
    haruharu 發表於 2022-1-27 14:52
    想問問你搵邊間?想參考下

叫 One Degxxx ,之前見 rubberband 代言賣廣告賣得好勁,研究完覺得唔錯~就買左lu

參與者
    ++小天使++ 發表於 2022-1-27 18:15
    叫 One Degxxx ,之前見 rubberband 代言賣廣告賣得好勁,研究完覺得唔錯~就買左lu …

搵rubberband代言又點,都只係branding野,
    onedegree以前唔係政府唔發牌,所以先焗住做寵物咩?
    而家onedegree連自願醫保都冇….
    我走去買bupa好過啦….

參與者
    haruharu 發表於 2022-1-27 18:04
    我禁入去睇 bowtie 呢間好似cover 得 3x 款危疾
    會唔會太少啊?

我有問過嗰CS啊,因為其實危疾啲病好難list得晒,有機會第時有啲不知名嘅病
    所以佢有4大安全網,只要嗰病令到你唔能夠獨立生活 / 要做複雜手術 + 連續住ICU 5日就claim到

參與者
    ++小天使++ 發表於 2022-1-27 14:09
    我今年 3 到尾,岩岩都買左份無儲蓄純危疾,都係六百幾蚊個月,afford 得到 …

我啱啱上呢間官網睇有 3 個plan,想問你買邊個?

參與者
    haruharu 發表於 2022-1-28 17:12
    我啱啱上呢間官網睇有 3 個plan,想問你買邊個?

我買左無限 plan,揀咗最高100萬保額,3個plan其實每個月都係爭百幾蚊,少少我就唔慳啦> <
    同埋呢個 plan有多重危疾保障,所以我先揀呢個plan

正在檢視 15 篇文章 - 1 至 15 (共計 19 篇)
  • 抱歉,回覆主題必需先登入。