{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

同未婚夫分手好似離婚咁痛!佢想復合,叫我一齊去見社工

註冊日期: 2020-3-9

與未婚夫同居咗一年,發現佢尋歡,我話分手,佢當住佢啊媽面前跪我,我原諒咗佢。跟住我發現咗幾次佢仲有出去玩,今次真係分咗手。其實大家已經好似夫妻咁一齊生活,分手就好似離婚咁痛!雖然已經分開咗一年,但我仲鍾意佢,會留戀佢既好,佢亦都係,求我原諒佢。但我過唔到自己果關,佢喊住咁叫我同佢一齊去搵社工,救返我地既婚姻。我應唔應該試下?定係忘記佢?

+ Favorite

註冊日期: 2010-12-5

如果佢當初係阿媽面前跪係度都唔係真心悔改, 你覺得你真係可以信佢?

註冊日期: 2015-8-22

跪完都再犯,揾社工有咩用?嘥時間

註冊日期: 2017-10-10

救咩婚姻⋯都未結婚⋯唔好講到咁嚴重啦,男人出軌咪分手lo, 佢係珍惜你會一次又一次對你唔住?
如你固執地覺得你兩人係已婚狀態,咁佢婚內出軌⋯死得tim啦⋯

真係覺得你諗野亂晒籠⋯佢跪完老母就可以叫多幾次雞,咁佢跪一世都願啦⋯雞蟲跪下就會變龍咩? 雞蟲一世都係雞蟲,直至佢不舉都仲會掛住以前一號女女⋯

你應該興幸自己未嫁比佢tim啦,結左婚至知佢係雞蟲,攪離婚你仲冇面過你嫁唔出呀!

註冊日期: 2015-4-9

問題:男事主偷食
結果:冇任何改善

濕鳩社工們梗係想你地唔好離婚,但問題冇解決過,佢地亦解決唔到
你想無限LOOP的,隨便

對車車黎講,你要揀死,唔通仲阻你咩??

註冊日期: 2020-3-4

呢個男人算啦 下跪對於佢嚟講易食過生菜 呢d男人無信任可言

註冊日期: 2016-10-5

如果婚姻對佢黎講咁重要, 就唔會偷食幾次啦, 唗氣~~

註冊日期: 2013-11-8

分手成年就 move on啦,你都俾過機會佢啦,一次又一次出軌,佢都無真心改過,仲有咩好留戀

註冊日期: 2019-5-24

乜社工吾係人手短缺,連呢啲都跟進?!社會咁多家庭問題,請不要浪費資源。

至於接吾接受返,妳接受到佢在外面做的事,咪可以一齊返囉。佢都係試吓改,咁將來真係結咗婚生埋兩件,佢又出去玩女,唔通咁先離婚?就算今日佢真心去改,都可以戰勝吾到自己。

註冊日期: 2019-8-15

忘記佢啦!你值得擁有更好
y

註冊日期: 2009之前

時間會沖淡一切, 再留戀盞晒自己時間

註冊日期: 2017-4-24

一次不忠,百次不用

註冊日期: 2018-8-6

偷食只會有零同無限次,你仲留戀佢除左感情同回憶之外仲會有吾甘心,既然分左手就吾好再掛住佢,你值得更好

註冊日期: 2020-1-4

兩個人一齊,總會需要互相磨合,包容,例如你覺得對方唔細心,你可以慢慢咁同對方講希望佢可以緊張你多D,或者如果你覺得對方平時比較悶,冇咩活動,你可以同佢一齊出多D街,一齊建立多D興趣; 但如果你發覺對方出軌/不斷跟異性曖昧,其實對方做呢件事既時候,已經破壞了彼此關係,而呢D事只會一直埋藏係你心目中,係無法磨滅。一段關係裡面,你可以不斷去接受 包容對方好多缺點,但唯獨如對方連專一都做不到,當你發現對方出軌時候,這個人便不是真正愛你的人。

註冊日期: 2017-2-4

佢想復合,不如叫佢睇下心理醫生先拉,上癮呀佢,

註冊日期: 2020-2-3

既然對方重複犯錯,是否應該再原諒或對方是否真心悔改?俾個機會大家,你又可以找個好既,而對方又可以繼續出去玩無後顧之憂

註冊日期: 2015-4-27

首先結左婚和同居既心態、感情係有不同的,唔好混為一談!結左就結左,未結就係未結,唔好將件事化大黎講,事情會易解決好多!
未婚同居都可以出軌,仲要唔止一次,咁都仲可以留戀?有無咁鐘意虐待自己呀?現實少少,愛不等於一切,佢有呢個溝女辟好,你真心覺得會咁易改到咩?要改既第一次已經改好啦!如果你再中個頭埋去,再受傷係你自找,與人無尤!醒下啦,女人!

註冊日期: 2011-12-10

我係過來人
講個道理你聽
今日你想減肥,所以你話俾自己聽唔可以食雪糕,你忍,一年、兩年、三年......直至有一日,你覺得...咦~其實偷食一次雪糕都冇乜野丫!都減左咁耐~食一次唔會即刻肥嘅!始終有一日...你會食返雪糕~
食雪糕就同叫雞一樣,因為叫雞個個人唔覺得叫雞係一樣好差嘅行為,佢只係因為有女朋友,而要忍~但忍到最後,佢有一日都係會再試
呢樣野係冇得變,你問下你自己有冇辦法一世唔食雪糕?
所以一係你就接受佢會再去,一係你就搵一個從來都沒會去叫雞嘅男人
因為只有打從心底覺得叫雞係一樣極之不道理嘅行為嘅男人,先唔會去

註冊日期: 2013-9-5

呢個世上冇男人咩?一定要揀呢個賤男?偷食n次仲原諒?? 弱智問題都要問?你似未清醒喎?

註冊日期: 2018-2-10

明白你現在好痛,筆竟一齊生活過,但希望妳清醒d,襯未結婚你還有得選擇,吾好比自己跌進一個深坑,到時既傷害比現在更深更難復原。加油呀,你心知道怎樣做才有幸福的。