{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

男朋友好似有第二個....

註冊日期: 2018-10-25

我同男朋友都係三十中,一齊左3年,視對方為結婚對象。本身大家係同事,屋企都唔係有錢,收入又唔高,想儲多d先結婚生仔,大概半年前佢搵到第二份工,人工又高d,但工時就長d。咁我地就由返工日日見變做一星期先見得1,2日。
最近呢1個月佢話公司想升佢職,多左好多野做,越見越少,佢不停話工作上好忙,放假個日都話好睏寧願係屋企瞓,唔想出黎。我有話去佢屋企煮飯俾佢,見下到好,但佢就話屋企人係度唔方便。本身每晚都會text下傾下電話,但呢個月佢唔係睏到瞓左冇左回事就係text一兩句就話瞓...
我明佢想努力上位,我幾掛住佢都唔敢煩住佢,希望佢休息多d,佢都係為左我地將來努力姐...點知上星期我有朋友whatsapp我話見到我男友拖住另一個二十左右ge女仔,但因為未反應得切冇影到相,但佢話好肯定係佢。我其實都半信半疑,但琴晚同我男友食飯個陣,我不停見到佢text個個名係個emoji既人,我忍唔住問係邊個,佢就話同事傾工事姐,但佢不停text到笑笑口咁...個心好難受...我坦白話有朋友見到佢拖住另一個,佢就即刻發爛話我做咩懷疑佢好嬲就黑左我成晚面,之後就冇再text過我...我好驚佢要同我分手,我好亂...如果分手我已經3x歲,要鬥一定唔夠d妹妹後生青春同靚...我應該點算好...

+ Favorite

註冊日期: 2017-10-10

一個人要走,留得住佢個人,都留唔住佢個心啦⋯
你唔係要同個廿歲妹妹鬥,而係要帶眼識人,個男人咁易比人搶走,好人極都有限,就算今次冇事,難保唔會有下次有第n 次⋯

註冊日期: 2015-8-22

即係你自己都覺得自己無任何競爭能力,咁要upgrade下自己!

註冊日期: 2016-5-6

盡量諗辦法令自己變到最完美!身材要keep,做運動,護膚保養,出去學下唔同課程增進知識!
由宜家開始你要控制唔去搵佢,當佢覺得你好吸引自然會搵返你,你又唔好咁順佢意,佢搵你就應承!你識多啲朋友,出多啲街,話唔定你會搵到個真心愛你既人!
如果係我,我會將自己變得更完美,搵個唔會欺騙我的人!

註冊日期: 2017-7-8

同情樓主,本人身同感受,我是男,我地就係Big Day前半日發現佢有第三者,最後我無得原諒下,取消婚禮,用左兩年時間先平伏到!個人建議....及早斬欖

註冊日期: 2015-4-9

或者你轉一下個心態,可能會好過一點
不過......車車係批死你轉唔到的~~

利申:A10以上,有女友,但同另一條女同居

註冊日期: 2019-6-6

一個人變左心 , 你最後點樣挽回都無用,佢係愛你既,你唔需要做任何野佢都會係你身邊同緊張你!咁耐先見一次面,食飯都要回覆wts,已經睇得出佢個心唔係同你食緊飯!所以,冷靜啲諗清楚呢個人係唔係將來可以過日子既人

註冊日期: 2019-8-11

佢要變心要走人﹐無人可以阻到...
祝你搵到一個真心既

註冊日期: 2019-1-20

其實你都知佢變左心
唔好再呃自己
即使再同佢行落去
你同佢之間都無左應有既信任
日日夜夜都要抱住疑神疑鬼   佢有冇出軌

應該換個角度諗
你咁好 佢都唔識珍惜
你值得搵一個會珍惜你既人
所以 如果怕30歲 無人要
不如問下自己 對住e個人下半世快唔快樂先啦
結左婚都會離婚既
咁既渣男 就由佢自己
隋落啦
你要好好為自己而活  加油

註冊日期: 2015-11-24

人多的是,最緊要自己心態,成熟女人都有吸引力,好好保養,你廿歲但鬆晒皮都冇用la

註冊日期: 2015-10-18

Let him go

註冊日期: 2019-7-29

非法改裝嬰兒車 發表於 2019-9-14 10:10
或者你轉一下個心態,可能會好過一點
不過......車車係批死你轉唔到的~~

利申:A10以上,有女友,但同另一條女同居

什麼叫 A10 喔?????

註冊日期: 2019-7-29

mo仔 發表於 2019-9-15 16:13
人多的是,最緊要自己心態,成熟女人都有吸引力,好好保養,你廿歲但鬆晒皮都冇用la

是的,你呢句好鼓勵性!????????????
令我諗起……她她她的少女時代

註冊日期: 2015-3-16

我都係30中先搵到現任老公,你而家放手仲有機會,好過拖到你40啦!其實而家你都知你地冇可能到尾,點解唔即時放手呢?

註冊日期: 2010-12-25

走喇姊妹……
一個男人變左心,就係變左心,你幾唔捨得都無用,3年就已經咁……我10幾年又如何﹖我都係痛左3星期,跟住就振作返上黎
依家重識到個好夾、對我好好既男人
舊既唔去新既唔會黎,有失就一定有得
你30中,我30尾喇,都搵到,信自己,唔好失戀就大吃大喝,去做下運動,修返靚個身,打扮下,就一定有新一頁~

註冊日期: 2019-9-17

我都3X歲,但我從不會同後生比,青春我冇,但有成熟有內在美,中熟女係真係有好大既市場,唔好放棄自己,裝備好自己,準備下一段感情。男人要走你死LUR,佢只會走得更快,反而瀟灑咁放開佢,佢有機會一世都不能忘記你。

註冊日期: 2018-8-10

mo仔 發表於 2019-9-15 16:13
人多的是,最緊要自己心態,成熟女人都有吸引力,好好保養,你廿歲但鬆晒皮都冇用la ...

同意!直接分手啦,佢咁ge反應都好明顯啦!分手咪分手lor,三十幾仲叫後生,保養得好一樣有競爭力!btw我宜家做緊個vzet treatment,sis們可以試下,做完好明顯輪廓sharp左同皮膚好左好多,唔洗點上粉都覺得白滑!

註冊日期: 2019-4-1

30中又點?最緊要係你自己唔好放棄,無人話中女一定會輸俾啲後生嘅。你應該要自強,活得更好俾佢睇!加油????????

註冊日期: 2019-9-17

先裝備好自己先,年齡唔係啲乜嘢問題,最大問題係要令自己開心,同埋要有自信,係你既始終會係你既

註冊日期: 2019-8-1

唔好亂,對自己有信心,年齡唔夠爭,如果呢個男人愛你佢會見到你其他優點,廿幾有日都會老。
係你嘅就係你,將決定權放番喺自己手。
喺街拖住第二個,已經唔尊重你,唔係怕有人知,穿咗仲發番你爛。
佢番嚟你都要諗,好過結咗婚先知,佢有機會又係咁,三十中仲玩。