{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

你已經同我做咗兩次,你仲唔當我係男朋友

註冊日期: 2019-3-14

姊妹們評下理, 佢已經同我做咗兩次,佢仲唔當我係男朋友, 咁樣會唔會太衰?

當初我追佢, 約咗四五次佢先肯出嚟, 唔緊要, 本身我以為佢唔會應承我,但係最後佢接受咗我拖佢手, 我哋就正式叫一齊左。

但之後相處,成日對住我都係已讀不回, 打電話又成日搵佢唔到, 約佢出嚟永遠都係睇下到時點先,

睇到呢度你會話,哦,其實佢都唔鍾意你。

我都係咁諗,所以早排我就同佢直接講,其實你都唔肯畀我深入你嘅內心世界,有啲咩都唔肯同我講,

之後佢就話其實佢未準備好開始一段感情, 佢話覺得自己乜都冇, 自己情緒都滿足唔到, 更加滿足唔到人,

但係我決定等佢, 如果佢唔鍾意我,我會直接離開,但係佢同我講過,佢覺得對我係有感覺的!

沖住佢呢句說話我決定等佢, 但係我成日諗, 你日日都同friend有節目出去玩,成日都去旅行, 永遠都充滿娛樂,但係你同我講冇心情開始一段感情, 我係咪應該信你?

我知道佢係一個話鍾意就鍾意,話唔鍾意就唔鍾意既人, 唔係嗰啲感情玩家所以我先選擇等你,

但係今日我喺屯門,你只係隔我一個站, 白色情人節我話我哋不如見個面, 你都話約咗朋友, 唔肯去諗下不如花啲時間過嚟見一見我, 你有冇可能真係連少少時間都抽唔到出嚟就我?

其實我知道你冇辦法完全投入, 我可以容忍你呢一樣嘢, 但係今日你俾我feel到你好似根本完全冇將我擺喺心裏面, 我真係好想信你嗰句其實你係對我有感覺的。

時至今日我已經同佢有過兩次性關係, 但係佢出街都係唔肯俾我拖手, 收工見唔到佢一樣都係咁冷淡, 我想講如果我哋已經有過兩次關係,你仲當我哋只係friend會唔會太過份?

我好想知道其實你係點諗, 我唔敢問因為我知道會逼走佢, 我可以容忍到佢未準備好,但係接受唔到佢根本係冇心思。

請問姊妹們有冇啲判斷?
+ Favorite

註冊日期: 2017-11-20

做10次都唔一定當你男友

註冊日期: 2016-7-12

我勸你唔好搵佢,亦唔好刻意等佢,自己出去識下人,如果到佢主動搵返你,而你到時都未有對象,先再考慮返佢。

註冊日期: 2017-10-10

人地未ready 一段感情,你又話人同朋友去玩又咁開心⋯感情同友情擺明兩回事啦⋯你chur咩啫?
你要佢開心,咪做佢朋友lo,  咁樣佢可能會理下你⋯
但你都唔甘心只做朋友,係要做人男朋友⋯咁咪係佢最大的壓力lo⋯

佢又冇呃你,好坦白咁話未ready ,又冇拿你著數⋯你評咩理啫⋯宜家只見到一個叫春男人,話個女人上過兩次床都唔承認佢,大家成年人,唔係上過床就要結婚掛?
唔愛就唔愛ga啦⋯你chur人都冇用⋯

註冊日期: 2018-9-25

你同佢發生係你情我願,人地同你做100次都好,都唔代表要當你係男友,依個世界有種關係叫sp

唔知你有乜好怨……

註冊日期: 2016-10-29

講真,如果呢個case調轉男女角色,上左床兩次都未被認定做女朋友,通常都會話個男人賤、玩、唔認真!你就當佢係呢種人吧。
所以,呢d野無分男女,你唔好諗住佢你女人俾左你就係蝕左俾你,你都可以只係工具,現況的確係。你唔需要諗俾左你就叫認定你,反正所有野都表示左佢唔會同你一齊,你只係多dd既兵。

sukihclau 發表於 2019-3-14 20:09
你同佢發生係你情我願,人地同你做100次都好,都唔代表要當你係男友,依個世界有種關係叫sp

唔知你有乜好 ...

我知係有樣嘢叫sp,但係我係擺明車馬要做男女朋友,點會變咗sp, 我覺得如果佢係咁諗嘅其實可以直接講,但係佢又唔係呢個意思

milktea913 發表於 2019-3-14 19:29
人地未ready 一段感情,你又話人同朋友去玩又咁開心⋯感情同友情擺明兩回事啦⋯你chur咩啫?
你要佢開心, ...

我覺得未ready好有要發展到咁之後又要話大家 未係嗰種關係其實好矛盾

註冊日期: 2015-4-9

做左就係男女朋友??
咁你既思維應該仲停留響30年前甚至更遠的過去

你只是個女騎兵而已

註冊日期: 2018-12-4

都唔知話你天真好定單純好,你只係一個可以同佢上床既兵,其實你作為兵既你應該感到開心先啱,因為出面好多都係冇啖好食的

註冊日期: 2018-12-4

晏月 發表於 2019-3-14 23:04
我知係有樣嘢叫sp,但係我係擺明車馬要做男女朋友,點會變咗sp, 我覺得如果佢係咁諗嘅其實可以直接講, ...

口裡說不,身體卻很誠實

註冊日期: 2017-6-28

男既有渣男,女既都有渣女,接受現實吧!

註冊日期: 2018-3-12

好簡單就係 佢未去到中意你到要做你女朋友
對住你可能永遠未ready 識左個真係中意 佢就會即ready

註冊日期: 2017-5-15

放棄啦, 明顯人地都冇鍾意過你, 點睇都似係兵

註冊日期: 2014-11-5

如果佢話對你完全冇感覺, 佢就會少左隻兵
所以一般情況佢都唔會噤樣講
至於佢話未ready, 只係純粹有個藉口
樓上都有人講, 如果對住個中意嘅, 佢會即刻ready~
你無謂chur得太緊吧~

註冊日期: 2016-8-7

上左床就表示係男朋友?錯晒,唔好咁天真,我以前就是這樣,傷得那麼深,其實她心裡只是開心

樓主做男人就將眼界放遠啲睇 依個世界分分秒秒都有人搞完野 你以為依家仲係生米煮成熟飯年代咩 人生大把依啲野俾你經歷 搞過唔一定要同你一齊 開始一段關係無既定程序 唔一定相識了解拍拖搞野結婚 佢地話你俾人收兵只係你太介意俾左啲貞操人又無回報 以為有付出就收成 得唔到想要既結果就要人地女仔就你同你一齊 係度貶低自己 咁都唔代表佢想收你做兵 只係你係唔岩既timing出現而且你又未必係對的人 人地有自己私生活有時間同朋友出街開開心心 你無權干涉 你可以為左佢無左自己 唔代表佢可以 你以為一句等佢佢就感動同你一齊咩 唔好咁傻啦 依家全部野都係你一廂情願 而且我覺得你地連朋友都未做到 仲講咩拍拖

註冊日期: 2016-3-23

佢當你sp咋

註冊日期: 2016-3-23

佢當你sp咋

註冊日期: 2014-10-17

算好架啦,有將軍做。出面啲兵仔分分鐘手仔都無得掂。 男同女都有Player既,不過好彩你出po先咋,如果調轉你係女,個男比人屌到甩肺都似。