{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

應該決絕嗎?

註冊日期: 2017-6-19

同老公結婚連拍拖就快廿年,由拍拖開始,佢已經係一個好有女人緣,對唔同嘅女人都好主動嘅人!試過同我一齊緊但追我好朋友,結果我地分左手,但佢又追返我再復合,一兩年後我地因為有左bb,所以好後生就結左婚。第三年佢就同朋友個女朋友攪埋左!個女人仲大左肚添!佢仲因爲個女人打過大住肚嘅我,但當時我第二個bb啱啱出世,佢唔想離婚,話想重新開始,我選擇左俾機會佢,無離婚!
事隔幾年後,佢身邊不斷出現好多曖曖昧昧嘅女人,單身嘅又有,結左婚嘅又有,拍緊拖嘅亦都有,佢對每一個都好好,好主動,打住做朋友嘅大前提,不停地玩曖昧!
到左近排,我發現佢又喺出面收埋左一個,個女仔同佢做左幾年朋友,知佢有老婆仔女,但都同佢一齊左個幾月,最後佢俾個女仔飛左!佢又同我講,唔想離婚,真係會改!
我真係覺得好攰!咁多年不停話改話變!最後又係咁!我已經唔細喇!就算我好唔捨得個家同佢!我都已經去到唔識再同佢相處!佢叫我俾時間佢證明佢真係會改變,佢話佢真係愛我!我真係唔識點做!我好怕影響到兩個小朋友!但我對佢已經失去曬所有信心,而且我再睇唔到同佢仲會有將來!我應該點算?
+ Favorite

註冊日期: 2016-1-17

儲低證據就可以離婚,分返佢一半身家,跟住努力做運動,帶住兩個小朋友搵過另一段幸福好過~

註冊日期: 2017-8-14

咁你都忍到咁多年⋯
老實說講,為小朋友好更加應該離開呢個賤人

註冊日期: 2015-8-22

木野真琴 發表於 2017-8-30 10:21
儲低證據就可以離婚,分返佢一半身家,跟住努力做運動,帶住兩個小朋友搵過另一段幸福好過~

成日話分佢一半身家,咁易吖!

我都唔知自己點解仲會留戀呢個賤人!

註冊日期: 2015-5-23

我都有試過同你一樣情況,好明白你感受,我老公係同人玩暧昧,我已經好難頂,嘈左好多次。而你我覺得應該要放手,太多次了,比得太多機會了,如果你條件許可,可以同兩個小朋友有個地方生活既,可以考慮離開,只是比意見,最終還是你自己決定

註冊日期: 2016-6-10

怕影響到小朋友先要快啲快刀斬亂麻, 即使唔係佢地面前講, 小朋友係好sensitive 會feel到你地有野. 同埋你次次隻眼開隻眼閉, 你老公已經食死左你, 既然知道你唔會離開佢點解要改.

我唔明佢點解仲要留我!其實離左婚,佢做咩都可以光明正大,點玩都得!

水清 發表於 2017-8-31 07:19
怕影響到小朋友先要快啲快刀斬亂麻, 即使唔係佢地面前講, 小朋友係好sensitive 會feel到你地有野. 同埋你次次隻眼開隻眼閉, 你老公已經食死左你, 既然知道你唔會離開佢點解要改.

男人做咩唔需要明,佢解釋最愛係你,你係咪又再原諒佢?唔好俾藉口自己啦⋯

註冊日期: 2015-7-22

我唔明佢點解仲要留我!其實離左婚,佢做咩都可以光明正大,點玩都得!

佢想享齊人福嘛,唔好理佢啦。依家已經係陌路人,好好帶住對仔女生活落去。

註冊日期: 2017-8-28

佢打你,跟住不停偷食,你仲要忍佢同信佢咁多年,千其唔好話想仔女有個完整既家,自己又年紀大所以忍,作為媽媽既你日日都過得唔開心,你d小朋友又點會開心呢!早d放手,放過自己,唔好諗會唔會有第2春,應該湊大d仔女,好好教導佢地為前題,你再忍既話,下半世會越黎越痛苦,佢會越滾越勁,仔女會學佢d衰野,根本家不成家,值得咩?!

上面d sis講得岩,收集證據,大不了搵私家偵探影下相,離婚分佢身家,記得愛自己多d,自己都唔愛自己,邊有人愛你。

註冊日期: 2016-10-5

離婚,分返佢一半身家 !

註冊日期: 2014-9-28

一開始時 你係因為佢係愛你
到左結婚後,你係因為個小朋友
你係覺得小朋友冇爸爸!好似唔完全既家!但我想問,咁樣屬於一個齊整既家庭咩?唔好以為的小朋友唔知道!你咁樣反而對小朋友更加大既傷害!
同埋你一開始為愛情為佢
開始你係為小朋友
你冇唸過為自己既咩!
你所謂既老公一直為佢自己既快樂而令到的唔快樂!
佢當然唔想離婚啦~~~~

註冊日期: 2017-5-7

因為佢唔想做衰人
其實我情況同你差不多

註冊日期: 2015-4-9

水清 發表於 2017-8-31 03:23
我都唔知自己點解仲會留戀呢個賤人!

你不斷原諒佢咪覺得出多幾次軌都冇所謂囉
又一舊仆街磁石⋯⋯

你真係知點解既大家邊有花生食呢?XDDDD

註冊日期: 2011-6-24

你居然仲問點解佢要留住你唔想離婚......你唔係以為佢係愛你呀嘛?
因為佢唔想你分佢身家呀!
因為佢唔想將來要個個月俾贍養費你啊!
因為佢唔想冇左老婆仔女呢個人夫身份,變相佢出去玩都要玩得上身,要對其他女人負責任啊!

註冊日期: 2017-4-1

点解留戀唔再愛自己嘅人呢?理智啲去告佢通姦再離婚,分返你應得嘅,睇吓佢冇錢仲風流得幾耐

註冊日期: 2017-2-9

我老公只偷食過一次、但係我叫佢比哂d錢我,報導行縱先唔離婚。仲有佢跪過我,比我摑過。但我先生都超好女性緣,但佢願意為我咁做,佢就係見你不停比機會,先不停偷食。

註冊日期: 2017-7-25

佢唔離婚因為人夫喺出面食女唔使負責任,佢肯定會同啲女講。我一早同妳講我有老婆仔女,妳都要痴埋嚟係佢哋自己攞嚟衰

其實我有個小小疑問
你老公係搵到下錢既?
好明白有小朋友好多知道老公出去攪攪陣都會忍
但講真個句 呢個男人一開始都已經壞事做盡
未結婚先溝你個fd唔熟唔食
獲獲新鮮 結左婚仲搞自己朋友既女朋友
其實聽到呢到真係令人毛骨悚然
死罪就係打你....
十個有十個聽到都會叫你離婚
呢d男人無用 比幾多次機會佢都一樣
無論係男人定女人都好