{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

分手的第一天

註冊日期: 2015-9-8

我終於分左手,我既初戀就此完結,我既所有第一次都付出左,我以爲可以天長地久,最後結果竟然係分手...講真個句,個心好痛....都好後悔點解咁傻將自己咁重要嘅嘢比咗佢....
到而家我都好愛佢,由開學開始佢越來越冷淡,成日識女,我真係好吾開心...忍到今日終於可以真正結束呢段關係....
我明白到原來吾可以咁相信一個人
佢講既野全部只係謊話
我第一次咁相信一個人
都第一次俾人傷到咁深
我而家好混亂
我愛佢 我都恨佢
我好想揾佢
我放吾底佢
但我地已經互不相干
冇任何關係
我可以點做可以令自己冇咁吾開心....
我冇人可以同我傾訴...
希望各位sis開解我

+ Favorite

註冊日期: 2015-4-29

其實你好理智,好勇敢!
對於一個已經唔愛自己嘅人,我哋最低限度要拎返自己嘅尊嚴,你做到了!
加油!你已經行咗最重要嗰步,其他的,就用時間沖淡吧!參加唔同嘅興趣班,多啲約frds去街,你會發現呢個世界其實好大。。
佢失去咗一個真心愛佢嘅人,係佢嘅損失!
你肯咁理智,你真係好叻女!

btw, 最憎呢啲男人,唔鐘意想分手咪講囉!又成日冷冷淡淡咁對人,好似唔想做衰人,要逼你提出分手咁!食屎啦!

註冊日期: 2015-8-11

Sis ~時間沖淡一切~

註冊日期: 2014-11-9

初戀大多數都唔長久。。好多人都經歷過。。

你已經歷過,下次應該會更好的。。

比心機讀書啦

peachjn 發表於 2015-9-14 06:52
其實你好理智,好勇敢!
對於一個已經唔愛自己嘅人,我哋最低限度要拎返自己嘅尊嚴,你做到了!
加油!你已經行咗最重要嗰步,其他的,就用時間沖淡吧!參加唔同嘅興趣班,多啲約frds去街,你會發現呢個世界其實好大。。
佢失去咗一個真心愛佢嘅人,係佢嘅損失!
你肯咁理智,你真係好叻女!

btw, 最憎呢啲男人,唔鐘意想分手咪講囉!又成日冷冷淡淡咁對人,好似唔想做衰人,要逼你提出分手咁!食屎啦!

Thx 我只希望我可以盡快放底,因為而家真係好辛苦

註冊日期: 2015-6-6

呢個世界可完全相信的人很少。樓主早點學懂更好。因你的利益和「他」的利益不經常重疊。你想依靠而「他」想嘗新時就出事。如果你唔想做疑心重的人就要有能力自己照顧自己。咁你就可以「豪」俾佢理得佢真定假相處得開心就算。

註冊日期: 2009之前

第1次就讓它過去吧, 當換個教訓, 以後要帶眼識人啦
真心愛你既人, 唔會介意你係咪第一次架

註冊日期: 2015-8-27

sis 唔使擔心 你會好番 而家嘅你只係啱啱有個傷口 俾啲時間自己 個傷口會結焦 最後可能仍然有一個永不磨滅嘅疤痕 但你唔會再痛唔會再有任何感覺 佢會成為你身嘅一部份 你只會記住一段回憶一個令你成長嘅經歷 我嘅初戀都好痛 同你嘅經歷一樣 甚至比你遇到嘅更一塌糊塗 因為分手後我地仍然糾纏不清 我以為用身體可以留住一個人 點知... 既然我可以 你都可以 be strong.

註冊日期: 2015-8-22

愛人時先自愛

註冊日期: 2015-8-20

初戀係咁嫁啦傻

註冊日期: 2011-3-31

傻妹,初戀同失戀都係一個經歷,過後你會更堅強。你能夠保護自己提出分手已經好叻,你一定會遇到一個更好的!俾心機讀書!

80's woman 發表於 2015-9-14 10:51
sis 唔使擔心 你會好番 而家嘅你只係啱啱有個傷口 俾啲時間自己 個傷口會結焦 最後可能仍然有一個永不磨滅嘅疤痕 但你唔會再痛唔會再有任何感覺 佢會成為你身嘅一部份 你只會記住一段回憶一個令你成長嘅經歷 我嘅初戀都好痛 同你嘅經歷一樣 甚至比你遇到嘅更一塌糊塗 因為分手後我地仍然糾纏不清 我以為用身體可以留住一個人 點知... 既然我可以 你都可以 be strong.

謝謝妳 愛情真係盲目 就算付出好多都係冇結果

faithee 發表於 2015-9-14 11:51
傻妹,初戀同失戀都係一個經歷,過後你會更堅強。你能夠保護自己提出分手已經好叻,你一定會遇到一個更好的!俾心機讀書!

Thank you

艾草 發表於 2015-9-14 08:09
呢個世界可完全相信的人很少。樓主早點學懂更好。因你的利益和「他」的利益不經常重疊。你想依靠而「他」想嘗新時就出事。如果你唔想做疑心重的人就要有能力自己照顧自己。咁你就可以「豪」俾佢理得佢真定假相處得開心就算。

我以後會帶眼識人 吾會再遇到呢d人

註冊日期: 2015-6-17

Sis加油!分手無論邊個提出,只要帶住愛就會痛。我自已都試過(但唔係初戀)我以爲我同唔到其他人一齊因為佢係我最愛。分咗手之後有幾個月麻醉自己,日日返工放假就玩到零晨四五點。返屋企個時見到同過佢去過嘅地方會唔理身邊有咩人就不停喊。試吓出去旅行散心吖,會幫助到。多數d男人都會咁,我老公以前都係咁嘅人,識咗我之後先收心養性。你仲後生,而家俾心機讀書,the best is yet to come! 加油!

雨文 發表於 2015-9-15 03:35
Sis加油!分手無論邊個提出,只要帶住愛就會痛。我自已都試過(但唔係初戀)我以爲我同唔到其他人一齊因為佢係我最愛。分咗手之後有幾個月麻醉自己,日日返工放假就玩到零晨四五點。返屋企個時見到同過佢去過嘅地方會唔理身邊有咩人就不停喊。試吓出去旅行散心吖,會幫助到。多數d男人都會咁,我老公以前都係咁嘅人,識咗我之後先收心養性。你仲後生,而家俾心機讀書,the best is yet to come! 加油!

好羨慕你有一個好老公我都希望可以揾到一個好男人

註冊日期: 2015-7-17

剛分手係會咁, 我會不停同身邊唔同嘅朋友呻, 狂呻, 同一件事講十次八次之後, 你個人就會放開, 同埋唔好屈埋, 想喊就喊~喊到窒息咁, 之後就會好返......

我受傷嘅次數真係多不勝數, 到而家都仲未習慣, 如果對方同自己想要嘅嘢唔同, 散係遲早嘅事, 唔理你到底付出幾多真心, 人地唔領情就係唔領情, 男人都係唔想做衰人, 同埋好多時都唔知自己想點, 你自行了斷就最好, 長痛不如短痛..........我都係療傷中......加油

註冊日期: 2015-7-29

仲有好多人系您身邊 會過去的!

註冊日期: 2015-6-30

sis加油呀,我同你一樣...
都係唔捨得之下分手....

分手後我都仲好相信佢
直到有一日我知道佢原來一直係我面前講大話
北上食完女又唔認, 又搵援交妹食...
仲要面不改容果隻.....

好心痛...亦覺得好恐怖,
曾經一個我最信任既人,原來一直都講梗大話。
都係靠朋友陪我渡過,希望可以開心返d

我地都要加油...T_T

註冊日期: 2010-2-16

傻瓜, 平時我做開CD-ROOM, 見到你個CASE 好似我,,特登LOGIN 返, 我同初戀一齊11年,都分左手,,,咩既第1次都俾哂,,經歷哂! 佢同樣都成日識女仔,,講大話,,之後仲出現埋第三者, 事實擺在眼前佢都唔認自己有問題!失戀係好痛苦,我都喊左幾個月, 但你要堅強D喔!下一個會更好, 因為我依家搵到個對我真係好好同珍惜我既男朋友! 當你搵到個更好既時候, 你會諗返當日做咩咁傻,根本唔值得!! 加油!

約多D朋友出黎玩,想喊就喊, 我個陣都成日睇劇去分散注意力,,,雖然我依家都仲會諗返起以前既野, 因為話哂都十幾年感情,但冇左就冇左,諗黎都冇意思。如果想搵人傾,可以搵我架, 因為我好明白你依家既感受