{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

男朋友偷食一而再 (長篇)

註冊日期: 2015-8-28

一齊左3年,其間男朋友偷食2次... 唉

一齊無耐,我同男朋友已經搬出黎過2人世界。頭年半真係勁甜蜜,勁開心咁度過。

直到一齊第二年,男朋友同當時女同事搭上左。而個個女同事係知道我存在,我地曾經1齊一大班人食過飯,唱過K,飲過酒。當時,因為女同事男朋友要同我分手。我係唔捨得,情緒面臨崩潰。當時我返左自己屋企住,但無搬野走。而男朋友話我隨時都可以返黎,佢唔會帶個個女同事返我同佢屋企。而期間完全無斷絕來往,仍然會打俾我,或者係電話嘈交。一個月後,男朋友話同返我一齊,發現都係愛我,我當時梗係信喇,仲好開心咁打算一齊返好似之前咁。
係男朋友同我話一齊返2日後,咁我當然打算返我同佢住個度,諗住汁返下間屋,煮個飯氹佢開心。一打開大門,發現個女同事訓係我張床上面,男朋友擋係我地中間,而結果係佢選擇趕我走。原來佢同女同事講我死纏爛打唔肯走,又話佢叫我汁返屋企d野走我唔汁,等等。
再過多一個月,經過無數咁多細節,男朋友話真係因為我,同女同事分手,而且無再做個間公司。但男朋友同所有同事講我有左,我迫佢負責任,要迫佢結婚先同女同事分手。事實梗係唔係咁。

當時身邊好姊妹、所有朋友已經提醒我有得一次,必有第二次。個陣我所有野都聽唔入耳,選擇原諒,我選擇相信男朋友,我同佢再次一齊。
其間一齊得好辛苦,男朋友做d咩我都會懷疑、唔信任佢。

大約過多一年後,今次俾我發現wtsapp對話,知道佢又搭上一個女人,曾經算係同事,年紀大過佢10多年既女人。男朋友直接同我講愛上左個女人,但唔會一齊、亦唔打算同我分手。一個女人點可能接受到自己男朋友光明正大有小三?當時我決定放手,但個刻佢話唔想同我分手,話會同個女人講清楚。我竟然再相信佢,話一個星期佢解決。結果,拖拖拉拉一個月後,俾我發現佢地仍然偷偷繼續。係我未完全搬走之前,男朋友係我晏就返工既時間,帶個女人返屋企搞野,走個陣俾我撞到。完全心灰意冷... 但我個人好冷靜咁入屋汁野走。

呢個女人有個拍左拖超過10年既固定男朋友,當時佢同我男朋友講唔要求男朋友同我分手,只係想要拍拖既感覺。個女人唔係富婆個d,只係普通文職,個樣加打扮都似2x歲。出街都係我男朋友俾錢既。後來,我同男朋友分手後,男朋友想同佢一齊,個女人話佢自己既男朋友有癌症,唔可以分手,但想同我男朋友結婚,好愛我男朋友。而且個女人唔可以過夜,佢同佢男朋友住埋好多年。不過仍然選擇晏就同我男朋友一齊,行街拖住拍拖食飯,晏就去下我之前同男朋友屋企煮飯仔搞野同出去爆房。

過左半年有多了,我今次做到好決絕,我同男朋友之間完全唔聯絡。但呢家我相信男朋友可能又後悔,應該又想同返我一齊掛,成日夜晚打俾我,我都無聽了。

的確,我仲未放得抵佢... 但應該永遠無可能一齊返。完全唔知想點
+ Favorite

註冊日期: 2015-7-28

千奇唔好又好似上次咁又心軟願諒佢。偷食依啲野一次就話忍唔到,第二次就真係上晒隱!就算未放低,你都係留戀佢以前同你一齊既幸福感覺,但佢都已經變左啦,當留個回憶又好、點都好,但絕對唔好因為唔捨得而再次俾佢呃!加油sis!

註冊日期: 2015-7-20

完全係仆街一個,你已經比過好足夠既機會佢,如果我係你個個所謂既屋企都唔會想再翻去啦。加油決絕落去,你快啲開始新生活搵過個更好架啦!只係半年未放得低係正常,但要知道自己只係掛住同佢開心既時候,而唔係佢個人,因為佢尼個人係唔值得人愛架啦。

註冊日期: 2015-8-27

賤男

註冊日期: 2015-8-27

點解吾騎牛揾馬

HiByeFrd 發表於 2015-8-28 12:30
一齊左3年,其間男朋友偷食2次... 唉

一齊無耐,我同男朋友已經搬出黎過2人世界。頭年半真係勁甜蜜,勁開心咁度過。

直到一齊第二年,男朋友同當時女同事搭上左。而個個女同事係知道我存在,我地曾經1齊一大班人食過飯,唱過K,飲過酒。當時,因為女同事男朋友要同我分手。我係唔捨得,情緒面臨崩潰。當時我返左自己屋企住,但無搬野走。而男朋友話我隨時都可以返黎,佢唔會帶個個女同事返我同佢屋企。而期間完全無斷絕來往,仍然會打俾我,或者係電話嘈交。一個月後,男朋友話同返我一齊,發現都係愛我,我當時梗係信喇,仲好開心咁打算一齊返好似之前咁。
係男朋友同我話一齊返2日後,咁我當然打算返我同佢住個度,諗住汁返下間屋,煮個飯氹佢開心。一打開大門,發現個女同事訓係我張床上面,男朋友擋係我地中間,而結果係佢選擇趕我走。原來佢同女同事講我死纏爛打唔肯走,又話佢叫我汁返屋企d野走我唔汁,等等。
再過多一個月,經過無數咁多細節,男朋友話真係因為我,同女同事分手,而且無再做個間公司。但男朋友同所有同事講我有左,我迫佢負責任,要迫佢結婚先同女同事分手。事實梗係唔係咁。

當時身邊好姊妹、所有朋友已經提醒我有得一次,必有第二次。個陣我所有野都聽唔入耳,選擇原諒,我選擇相信男朋友,我同佢再次一齊。
其間一齊得好辛苦,男朋友做d咩我都會懷疑、唔信任佢。

大約過多一年後,今次俾我發現wtsapp對話,知道佢又搭上一個女人,曾經算係同事,年紀大過佢10多年既女人。男朋友直接同我講愛上左個女人,但唔會一齊、亦唔打算同我分手。一個女人點可能接受到自己男朋友光明正大有小三?當時我決定放手,但個刻佢話唔想同我分手,話會同個女人講清楚。我竟然再相信佢,話一個星期佢解決。結果,拖拖拉拉一個月後,俾我發現佢地仍然偷偷繼續。係我未完全搬走之前,男朋友係我晏就返工既時間,帶個女人返屋企搞野,走個陣俾我撞到。完全心灰意冷... 但我個人好冷靜咁入屋汁野走。

呢個女人有個拍左拖超過10年既固定男朋友,當時佢同我男朋友講唔要求男朋友同我分手,只係想要拍拖既感覺。個女人唔係富婆個d,只係普通文職,個樣加打扮都似2x歲。出街都係我男朋友俾錢既。後來,我同男朋友分手後,男朋友想同佢一齊,個女人話佢自己既男朋友有癌症,唔可以分手,但想同我男朋友結婚,好愛我男朋友。而且個女人唔可以過夜,佢同佢男朋友住埋好多年。不過仍然選擇晏就同我男朋友一齊,行街拖住拍拖食飯,晏就去下我之前同男朋友屋企煮飯仔搞野同出去爆房。

過左半年有多了,我今次做到好決絕,我同男朋友之間完全唔聯絡。但呢家我相信男朋友可能又後悔,應該又想同返我一齊掛,成日夜晚打俾我,我都無聽了。

的確,我仲未放得抵佢... 但應該永遠無可能一齊返。完全唔知想點

其實第二次發現既時候,我痴線到喊住叫佢同個女人唔好再聯絡,我可以當無事發生過。但當刻佢選擇數我有咩唔好,人地比我好幾多。
話一齊返之後無開心過,我成日check住佢。但同個女人一齊好有熱戀,只要見到大家咩都唔做已經好開心。
同埋我會迫佢同個女人斷絕來往,但個女人唔會迫佢同我分手,對住我好大壓力。呢下根本係Y理黎嘛。
我連咁樣都仲希望可以繼續一齊,諗返起都覺得自己痴線,自己完全無左底線,無左自己。

註冊日期: 2015-6-2

好明顯唔洗再諗啦!block佢電話啦⋯你再返轉頭即係低死

其實男朋友係賤,不過一隻手掌拍唔響。
點解有d女人明知有女朋友仲要做去拆散人?仲有原本已經有男朋友仲要搞人男朋友?
我覺得呢d女人仲賤。

lung48 發表於 2015-8-28 01:15

已經black晒同unfriend晒所有。不過我同佢之間太多共同朋友,有時候會知道佢近況等等...

HiByeFrd 發表於 2015-8-28 01:22
lung48 發表於 2015-8-28 01:15
已經black晒同unfriend晒所有。不過我同佢之間太多共同朋友,有時候會知道佢近況等等...

打錯字 已經**Blocked

註冊日期: 2014-11-9

聽左咪算,唔駛擺係心度

註冊日期: 2015-8-5

佢真係好衰。
sis..你要加油!離開佢係好事嚟,要搵一個真係愛你嘅男人先會幸福。佢衰左已經五止一次,五好再留感情係佢身上!放開自己,去ready下一段感情吧!

註冊日期: 2014-11-25

哀莫大於心死
到個自已都過唔到個個刻
自然就會move on 架啦
反正之前都咁忍得

註冊日期: 2009之前

其實香港大把好男人,真係唔好為左一個賤男而放棄晒成個大好森林,您而家係因為心入面仲有佢啫,時間會沖淡一切,執靚自己,自己對自己好D,要自愛!
出個TRIP見識下呢個世界,就會覺得呢個男人只不過係HK入面一舊垃圾,您應該慶幸自己咁快睇清楚左為人,如果結左婚就慘喇!

註冊日期: 2013-11-1

好賤格咁講,你個男朋友已經卜過兩個女人,擺明俾你知道,難道你同距卜野既時侯不會覺得奇怪咩?

註冊日期: 2015-6-17

真係一次不忠百次不容,何況佢唔只一次。真係賤到無人有

註冊日期: 2013-11-1

錯第一次,無知,第二次蠢,第三次係咩,你自己知道啦~

註冊日期: 2015-8-22

樓主,只可以講句,一次不忠百次不容,我同你經歷好類似,我男朋友都話中意左第二個,但唔會同我分手,又唔會當我女朋友咁看待,我要走,佢唔會留我。

女人俾番少少尊嚴自己,邊有貓唔食魚,十個男人九個滾,仲有一個係度諗緊,其實男人最中意食一個拖一個,唔想咁寂寞,果個女人嬲左佢,咪揾你攝時間,跟住對你悶,又揾過個,所以唔好再信佢講既野,唔好心軟

註冊日期: 2015-1-10

你個ex好似我個ex,,,你又同我好似。。。我地發生既野都差吾多一樣。。。
不過。。我擺脫左個賤男啦。。。我相信你都可以架。。加油啊

BREEYBERRY 發表於 2015-8-28 02:26
好賤格咁講,你個男朋友已經卜過兩個女人,擺明俾你知道,難道你同距卜野既時侯不會覺得奇怪咩?

就係經過第一次之後,我已經唔再想同佢Sex, 我成日等佢訓左我先訓,其實連訓返上個張床我都覺得好污租。
而因為我唔願意同佢Sex, 所以佢愛上左第2個女人。(佢講既)
哈哈,講出黎我都覺得幾搞笑