{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

我男朋友借錢比前女友落仔。。大家請比意見。。。謝謝

註冊日期: 2014-9-24

其實我同我男友一齊系佢同佢前度散左一段時間之後我地一齊左。。發生呢件事系甘既,我同我男友系同居既,有一日我無反佢度訓。。果日就系我既惡夢了。。佢無啦啦msg我話分手。而我刀好突然。。問佢咩事。。之後就有把女仔聲留語音話。佢唔愛你咪分手囉。。當時我既心情跌一跌。。大家嘈左一輪。。知道果個女仔系佢前度。。今日講完分手。。男友第2日就搵反我講反成件事。。話佢前度果日上左佢屋企拍門。。但佢竟然比佢入屋囉!條女大左肚4個幾月。。佢系上去搵我男友借錢落仔諗住。。其實條女點解同我男友散系因為條女同緊我男友一齊果陣已經比左綠帽我男友帶。。識左第個搞埋添。。。而條女搵佢系想問佢借錢落仔話唔想生。但搞大佢果個男仔定要佢生。。而且佢地已經準備結婚果啲。。但我估唔到佢真系借錢比條女。。。我問點解要借。。佢既答案系報復心態。。我刀唔知信好唔信好。。但我只會覺得一個人存有啲甘既心態好恐怖。。。。佢話條女個肚系因為同佢出面條仔搞大。。而佢知道果條仔好想佢生。。條女就唔想。。所以佢選擇借錢比佢落。。等佢果條仔無左個bb..佢話比我知既原因就系甘。。結果最後知道既系反而好似佢比條女呃左1萬幾蚊落左錢甘。。因為啲錢交左去婦科。。最後佢打過去間婦科check過問女仔有無去做手術。。系無既。而啲錢佢話可以退。但必定要做手術既本人簽名先可以拎反。。之後佢就搵唔到條女。。。而我知道既系我男友既媽媽同我講佢好唔中2果個女仔。。因為條女成日問我男友拎錢洗好大洗。。。我想大家比下意見。。。如果當時又系你男友因為呢條女同你講分手。。。而之後第日又挽留你。。解釋同你講當時既原因。。又系見佢大住肚求佢所以比佢入屋等等。。。你地會點???但其實我男友一路有樣唔好。。。佢好大脾氣。。同佢嘈交佢痴起上泥發顛試過郁手打我。。。當然我會還拖。。。比人打woo大佬。。之後佢既解釋系話打我刀系為我好。。佢系咪忽上腦。我甘大個女做錯老母刀未郁手打過我。幾時輪到佢。。。其實我已經因為佢打我而同佢講分手好多次。。但佢之後成日氹反我或者上我屋企搵我。。。我又心軟有時比佢氹反。。。我應該可以點同佢處理事情打人呢。。有時我已經系專登避開反自己度。佢又無喇喇走上泥。我唔開門佢就等。反而我媽系度會開門比佢(-_-) zzz好煩惱。。
+ Favorite

註冊日期: 2014-9-5

打女人既男人無得救!我忠告你都系同佢分手!因為我之前男友同你男友一樣,唔中意就打我,打完我一陣就講對唔住,又跪地求饒!我同佢分手又日日起我屋企樓下等我…我都系衰心軟,信佢改!但最後一次又一次令我失望…打你一次一定會有3,4,5等等甘多次!慎重考慮!唔好等結婚有家暴先黎後悔!一個愛你既人,絕對唔會打你!

註冊日期: 2013-4-16

點都好,打女人既男人唔要得,幾好都無用

註冊日期: 2009之前

呢D男人小心啊....同你呀媽講佢會郁手打人,唔好比佢入屋好危險啊~容咩易拎把刀劈人
新聞都好多單啦

註冊日期: 2012-8-30

脾氣暴躁仲郁手打女朋友…仲要唔只一次…咁妳都原諒佢?

同意不能接受另一半會打自己
同埋覺得感情0既野, 越簡單越好, 太複雜0既, 你未必能承受或處理到...

會對妳出手已經唔要得啦~

註冊日期: 2009-10-4

我只係覺得郁過1次手,佢一定會講唔會再犯,但又太多例子證明容忍其實最後都會自己受傷
至於果個女仔已經影響左你地既感情同信任,兩樣+埋妳自己諗下啦!

註冊日期: 2012-12-29

我唔係好明~
點解個女仔上去問你男友借錢,你男友就話同你分手??
佢又唔係話要你男友認頭同返佢一齊,你男友同你分手既原因係..?

註冊日期: 2014-9-17

最憎打女人ge男人!!!!!!

個男仔既心理有問題wo, 報復?!打人係為人好?!

註冊日期: 2011-11-17

比我實分手..先唔好講佢因為前度又講分手,又要哄返..
就你話佢會打你已經唔要得,,哩d人好得人驚,,容咩易一陣佢拎刀殺你!!!

早 d 斬欖會好 d,,,,

註冊日期: 2014-9-18

都唔駛諗佢舊女友有無上門
佢郁手打你個一次就應該飛左佢啦......

註冊日期: 2014-9-26

以後佢會係第二個周永恆,早走早著。。。

註冊日期: 2013-9-15

我唔明點解個女仔上去搵佢,佢就要同你講分手???
不過點都好,郁手打女人嘅男人一定唔要得
你原諒得佢一次,就一定有下次,呢D CASE聽得太多了

註冊日期: 2014-9-12

首先點解個女仔上去無lala要同你講分手?佢地傾過d咩同你地ge感情有關?
而佢又俾個女仔聽呢?
第2,暴力傾向,仲覺得好岩,跟本就有問題,分手吧
亦同你mami講清楚你5想俾佢入尼,咁就應該煩你5到

註冊日期: 2014-9-26

打得你一次就有第2次呀,我之前有個男友都係咁,以我所知佢對之前個啲都係咁,我同佢分左手佢上黎我屋企搵我,我死都唔開門比佢佢暈左我出去睇佢點之後佢捉住打我,之後我即時報警,我想比個警戒佢,希望佢唔會咁對佢下一個

點解要 作賤自已啫
身体髮膚 受諸父母
如果你想繼續比d 哀人打, 請一直留向佢身邊la

註冊日期: 2014-9-24

多謝甘多位sis比我既甘多意見。。感謝你們。。