{ FORUM - BEAUTY }
Search
Title / Tags Author

學生恩物! 買到平 令 正假睫毛~^^1月10號加左上眼圖同新睫毛!

註冊日期: 2009-9-5

WORDS AT 20:07 10th JAN 2012:

我發現原來好多SIS都好中意我呢個POST咖喎 呢排吾系甘得閒UPDATE下
今日終於UP番兩張相喇  其實我等左一隻界乎濃密同自然之間既好耐><不過佢次次都話冇貨(定我吾好彩=.=?)   上個月買左  但一直未UP相 仲有SIS想要戴上眼既相 我今日可以UP番啦^^D相起下面^^

相信個個上得黎BEAUTY 版既SIS都系中意扮令既^^

我都吾例外啦! 有時我都會淨系化下眼妝  呢一排心血來潮想痴假睫毛

偶然見到雜誌一D大牌子有好令既假睫毛  但系百幾蚊1對或許3,4對  我呢D學生真系吾太捨得

甚至系台灣好出名既公主_牌子都差吾多100蚊10對  我買吾落手

後來俾我搵番之前買落既第一盒假睫毛  買果陣覺得交叉會比較自然  所以買左交叉

買果陣系$20 /10 PAIRS

可惜..我買既第一盒系吾襯我兼吾太好既對於我黎講!!

去圖!

佢雖然好黑, 前短後長, 仲幾令甘,但系佢D料吾太好,如果我向下望,如果有人望我D睫毛就好似上面反曬光甘 好假

同埋我化妝都系畫下EYELINE, 呢D吾系太岩我

直至呢排  我再次去搵一D平既假睫毛  而家就分享下戰績

第二隻我買既款系自然款  呢一隻D毛好幼好幼既  如果系公主_牌子就要差吾多$100

但系我呢盒都系只要$20 /10 PAIRS

呢盒真系好中意, 痴完好似自己既睫毛甘 (對於我黎講)

不過唯一缺點系如果吾畫EYELINE, 痴既技術要好少少  因為條梗系黑色

當我今日想去回購呢一盒既時候  就去問番個人有冇透明梗  

其實我知佢有  但我上次去買果盒自然款既時候  見到D透明梗要50蚊/10 PAIRS 梗系吾捨得

結果佢答我有!  仲要系廿蚊!!!我即刻買一盒自然款既透明梗!

咪走住!  最後我見到有一盒都系透明,但系佢比較密一D 真系好吸引  都系買埋佢番屋企^^  都系廿蚊

買左呢兩隻!

上面有一隻淡一隻濃D 今次我去左買界乎中間既  

如果你吾知有咩分別既話   我加埋個濃(右邊)既做對比^^

加個吾系廿蚊既下睫毛><貴D呀  不過都值既....

最後加個上眼圖啦...不過吾系好清  我開左閃光搞到有少少反光
同埋呢個系今次加果個  界乎中間果個  不過我有剪下佢  因為無化妝  吾想甘濃  BTW 我無搽到睫毛液的  甘個睫毛可以用多次 : P

但系以下既圖呢...真系吾系甘令囉=.=我用手咖...
冇鉗既幫助真系好難痴個下睫毛...

不過就試試啦 : P

去圖

因為下睫毛呢...其實眼尾就吾好痴甘近眼線啦
但因為我冇畫到眼線,而家睇好似有D突兀...如果加番D深色E/S就會好好多><

2012 9月1:有住得遠既SIS 想搞代購, 我開左個POST,如果想搵我幫買既話可以去睇,不過當然你可以自已去番佢間店度睇啦
link:
http://beta.beautyexchange.com.hk/forums/viewthread.php?tid=507321&page=1&extra=#pid11580803

希望大家中意我既SHARING^^
各位SIS,如果你起下面留言,我會起幾日內回覆!我要番學呀因為^^

另有衣著POST:
衫:http://beta.beautyexchange.com.hk/forums/viewthread.php?tid=484327
鞋:
http://beta.beautyexchange.com.hk/forums/viewthread.php?tid=484388&extra=page%3D1

睫毛夾sharing! 大家去睇下啦^^
http://beta.beautyexchange.com.hk/forums/viewthread.php?tid=462786&extra=page%3D1
睫毛膠水sharing
http://beta.beautyexchange.com.hk/forums/viewthread.php?tid=462851&extra=DIY假睫毛! 如果好似我甘買到D吾太襯自己既睫毛既話..可以..http://beta.beautyexchange.com.hk/forums/viewthread.php?tid=462989&extra=旺中黑店!! 各位SIS去呢間買袋時要3思!
http://beta.beautyexchange.com.hk/forums/viewthread.php?tid=465293&extra=
+ Favorite

註冊日期: 2010-8-15

你係邊到買嫁?

註冊日期: 2010-7-7

邊到買呀?

註冊日期: 2009之前

Hi
Where did you bought them?

Could you share it by pm?
Thanks

註冊日期: 2010-4-19

where can buy?

註冊日期: 2010-6-28

我都想知係邊度買啊

GD WOR, 搞到我好少化妝都想試下

以上全部已PM^^

GD WOR, 搞到我好少化妝都想試下
sonieloret 發表於 2011-10-14 19:31

我淨系會化眼~我對粉底好有恐懼感-_-
我有時用GEL LINER畫一條幼眼線  然後再痴自然果隻  會精神好多  但系我估多數男仔睇吾出

註冊日期: 2010-5-2

Sis我都有用呢隻!!!!堅係自然!!!!!! 我本身都好想share但我唔知叫咩牌子 我係係西九龍五樓蘋果商場買嫁~~

Sis我都有用呢隻!!!!堅係自然!!!!!! 我本身都好想share但我唔知叫咩牌子 我係係西九龍五樓蘋果商場買嫁~~
MandyLam 發表於 2011-10-14 19:40

YES!!我都系!!不過吾知系咪同一間, 系走廊位
其實我諗佢D盒都系是但蓋, 因為我試過買同一隻款但個盒印既名都吾同
真系要認款吾好認盒!

係啊! 好似係同一間啊!! 行過d有一間係防煙門隔離好似都有

係啊! 好似係同一間啊!! 行過d有一間係防煙門隔離好似都有
MandyLam 發表於 2011-10-14 19:47

我自從買完第一次之後就淨系去果度買  雖然平平地  但系都可以REUSE一兩次
就算殘左我都KEEP住, 我諗住剪開佢  有時可以用黎加強眼尾位  堅系抵!
其實其他店有D  8-10蚊 10對既  但系果D都系PARTY LOOK 果D  吾岩我
下次買埋下眼睫毛再POST!

抵得黎質素真係好高 依家可能要買多幾盒 遲d都唔知會唔會多人買加價!XD

註冊日期: 2011-5-16

好平呀!!!邊度有得買呀??

抵得黎質素真係好高 依家可能要買多幾盒 遲d都唔知會唔會多人買加價!XD
MandyLam 發表於 2011-10-14 20:01

系!!!星期日等我去睇下下睫毛先!番黎再POST呀!

好平呀!!!邊度有得買呀??
毒菇 發表於 2011-10-14 20:06

PM左喇^^

註冊日期: 2011-3-23

我都要知呀~
因為我都好少MAKE UP但係唔想買貴既EYELASH

註冊日期: 2010-8-15

pmpm

pm me^