Celebrities News

朱茵入選「靚到癲女星」感光榮 黃貫中最Buy內在美

By Wonmin

21 December 2023


黃貫中(Paul)與朱茵日前孖住上為新一年拍攝造型照,對於早前有網民在討論區發起票選「一人一個靚到癲嘅女明星」,52歲有「美魔女」之稱的朱茵躋身十大列第七位,二人坦言並不知情,當中Paul更笑說:「第七位?前面六個係邊個?邊個靚過我老婆,有冇搞錯?冇可能!」逗得朱茵笑不攏嘴,二人結婚逾20年依然恩愛,認真甜到漏。

朱茵貴為一代女神,然而Paul表示最欣賞太太並非只有外在美:「心目中太太樣樣都靚!哈哈,其中最主要係內在美、性格,相處咁多年,外表幾靚都會對厭,一個人最緊要內在,真㗎!唔好以為我講風涼話,其實我真係欣賞佢內在美多過外在美。」至於朱茵就感謝投票給她的網民,並感到十分光榮:「好開心!覺得好光榮!大家仲記得我,對我嚟講係一個好大嘅支持;其實靚,係各花入各眼,冇一定準則,我覺得最緊要係有自信、心情要開朗,所以我盡量保持好心情。」

聖誕節將至,朱茵與Paul會跟囡囡黃鶯如何慶祝?他們表示今年會留港共度聖誕,朱茵表示:「今年會玩真聖誕樹,第一次放真嘅聖誕樹喺屋企,原來成間屋都會香晒,而且我哋提早布置聖誕裝飾,其實已經好多年冇掛呢啲裝飾,今年係隆重其事,同埋我哋有共識,今年會買好多聖誕禮物放晒喺聖誕樹,然後大家抽。禮物係其次,我覺得最重要係嗰份精神,諗啲小心思氹屋企人,因為回憶係攞唔走。」

提到新一年朱茵表示工作上會繼續給予觀眾驚喜,會挑選好劇本拍電視劇及電影,至於Paul來年將集中精神出唱片,他說:「呢隻碟錄咗好耐,成十年,希望有個圓滿嘅結束,所以全副精神會放喺隻碟度先。」

BY Wonmin

21 December 2023