Celebrities News

文佐匡翻唱盧廣仲大熱歌曲 粉絲超驚喜大讚好聽

By Wonmin

13 January 2024


無綫選秀節目《亞洲超星團》昨晚(13日)播出的最新一集,香港代表文佐匡(Sean)與隊友丁子朗、余宗遙(Dez)、區珀豪、黃昇大、王坤演出《活着 Viva》獲得好評,掀動全場氣氛,其中Sean更終於在節目舞台上大晒Rap功,表現奪目,而連評判之一的農夫亦給予好評,指他終於享受到舞台。

而Sean除了有Rap一面外,唱抒情歌亦有一手。日前他在社交平台分享了文青王子盧廣仲《刻在我心底的名字》的Cover,期間Sean用心浪漫獻唱,冧爆粉絲。首次錄Cover唱抒情歌的他留言說:「第一次錄Cover,揀咗一首我最鍾意嘅歌之一。雖然唱歌唔係我嘅強項,但係我會繼續努力,繼續錄更多嘅Cover俾大家聽,希望大家鍾意啦!如果大家想聽我cover啲咩歌或者rap,都可以留言俾我㗎,最重要like & share!🙌🏻」表現謙虛



Sean的Cover,火速吸數百like,期間更有不少粉絲留言為他打氣:「你是我永遠的多才多藝的人」、「開始有D欣賞你,原來你唔止rap得~」、「好聽」、「繼續唱多D cover呀Sean! Keep it up」等。

BY Wonmin

13 January 2024