Celebrities News

何伯再次現身節目澄清各種批評!
何太爆金句:「一齊捱苦先可以證明係真愛好傻」

By Wonmin

12 May 2024


TVB節目《東張西望》早前播出76歲的何伯早前與相識一個月的內地離婚婦人結婚,與5名子女反目,原本何伯與細女一同開設有450萬聯名戶口亦被細女立即取走,話題馬上掀起全城討論!有不少網民表示新何太與相差30載的何伯並非真愛,只是貪圖他的財產。《東張西望》日前播出預告何伯夫婦將再度現身節目,新何太再次澄清與老公是真心相愛!

何太表示得知自己與老公的話題引起全城討論,所以十分積極回應種種批評,並強調自己並非貪錢,認為外界指要一齊捱苦才能證明是真愛的想法「好傻」,期間再爆金句,「阿叔畀咗身體我、畀咗肉體我,就留咗啲錢畀佢仔女保管,佢仔女攞錢去,我就要跟佢捱苦,先證明到人哋係真愛,咁傻嘅!唔通有錢就唔係真愛咩?咁奇怪。」

至於何伯亦十分認同太太的講法,直言就算自己娶第二個,5名子女同樣會反對,「佢哋爭遺產咋嘛」而何太其後重申自己的地位是名正言順,「成為咗合法夫妻嘅話,咁佢哋就冇咗嗰個繼承權,佢哋咪先下手為強。」

BY Wonmin

12 May 2024