Entertainment

【社內相親】「登神」CP相隔2年再次合作 BL氛圍直逼《大叔的愛》?!

By Wonmin

27 November 2023


去年播出、由安孝燮、金世正、金旻奎、薛仁雅主演的Netflix人氣韓劇《社內相親》,播出後深受全球劇迷歡迎,而早前ViuTV亦宣布翻拍並找來MIRROR人氣成員Anson Lo及Edan擔任男主角,夥拍陳漢娜、沈殷怡主演,劇集亦會加入香港本土元素,劇集將於今晚播出!

不少粉絲都十分期待Anson Lo及Edan這對「登神」CP在劇集上再度合作,他們受訪時被問到再次合作的感受,二人一樣默契十足,先是你一言我一語,笑指「好悶」、「冇新意」,之後就齊齊轉認真mode。Anson Lo表示與Edan的對戲過程十分順利,有任何意見都可以直接地向對方表達!

Edan之後亦回憶起2年前拍攝《大叔的愛》,因為角色重戲份感到「驚青」,加上《社內相親》亦是翻拍,「以前我地會不斷睇原版嘅每一場戲去研究點樣做個角色,今次就會多咗嘗試用自己嘅方法去演繹。」 

BY Wonmin

27 November 2023