Celebrities News

【人間香奈兒】韓國女團NewJeans成員Minji 撼低Jennie!
獲任命做品牌大使

By Wonmin

15 February 2023


要講到人間香奈兒,相信大家必定聯想起韓國天團BLACKPINK成員JENNIE,不過近日就疑似地位不保,因爲日前傳出韓國人氣怪物新人女團New Jeans、擔當門面成員的MINJI成為下一個品牌大使!

今年18歲、身高接近1米7嘅MINJI啱啱先中學畢業,佢從練習生時期就有小金泰熙與小太妍的稱號,亦因為係加拿大留學所以可以講出一口流利嘅英文。

其實今次已經唔係NewJeans第一次同Chanel合作,去年NewJeans僅僅出道兩日就獲邀登上品牌活動擔任嘉賓而成為話題焦點。加上除了MINJI成為Chanel品牌大使外,其他成員好似Hanni、Hyein、Danielle接連被Gucci、Louis Vuitton以及Burberry簽下成為品牌大使,被外界睇好繼BLACKPINK之後成為下一個「名牌女團」。

BY Wonmin

15 February 2023