Celebrities News

「荃灣街市豬肉檔AK」阿威正式出道 粉絲留言:「係香港嘅一股清泉」

By Alina

20 May 2022


荃灣街市一間豬肉檔的「肉類分割員」劉宋威(阿威)照片在月初在網上瘋傳後一夜爆紅,更有粉絲為佢開設粉絲專頁「荃灣鮮肉威威應援團」。而日前阿威就正式開通官方Facebook、IG、Youtube Channel。

官方Facebook第一個po當然就係阿威嘅長約17秒的自我介紹短片,身穿藍色襯衫嘅佢就同粉絲講到,「大家好,我係阿威,劉宋威!呢度係我分享煮食心得同日常生活,多謝大家一直支持我,多啲留意我嘅IG、Facebook同YouTube,我哋下次再見,bye bye。」短片在3個社交平台的反應都吸引不少人留言,有網友甚至留言形容係「香港嘅一股清泉」。

而日前阿威已經接到人生首個運動品牌廣告,身穿品牌球鞋的他在豬肉檔拍照並留言,「我相信用心去做就係專業,喺街市嘅行業都唔例外!所以我哋會着晒整齊制服務客人,而家連工作鞋都有專業裝備加持添,更加可以專心服務客人。」

BY Alina

20 May 2022