Celebrities

張柏芝親自送二囝 Quintus 返學好有愛!兩人互動好溫馨~

By Leung Gigi

16 February 2023


張柏芝日常工作忙碌,除了是藝人身分,也是三個囝囝的媽媽。面對排山倒海的工作,張柏芝仍然可以分配好時間,最近更親自送二囝 Quintus 上學,是一個絕世好媽媽!

凌晨拍片表示餓醒瞓唔返

張柏芝素顏拍片表示:「凌晨3點餓到醒咗,因為臨瞓前打波太激烈,瞓得唔太好最終餓醒,好爭扎去唔去廚房搵嘢食。平時醒咗瞓唔返,會用爽膚水拍面等自己無咁乾,去滑雪好凍勁乾,都係不停會補水,不停用面膜同爽膚水。同埋滑雪好易黑同出雀斑,一定要搽防曬,本身我都有雀斑但感恩無嚴重到,同行朋友塊面紅晒我都無事。」

相隔4小時再送二囝返學

時間到了早上約7時,張柏芝再拍片紀錄自己送二囝 Quintus 返學的情況,而且二人互動有愛:「朝早起身係最珍貴,(you like to wake up in the morning.)最好十點瞓六點起身,媽咪車你返學有咩 feeling?(Thank you 你好早起身呀)。」Quintus 自小就讀國際學校,所以英文口音會比中文口音來得純正。

Photo Source: cecilia_pakchi_cheung @ Instagram、張柏芝工作室 @ 微博

BY Leung Gigi

16 February 2023