{ Be together }
08 May 2019
Be together:Mother's Day Special

雖然話孝順父母是每日最基本要做的事,不過就快到母親節,當然也要搞搞新意思,將心意送畀偉大的媽咪。今次Be together就帶大家法日時尚餐廳 Le Rêve,跟Meltlyplace的馬思樂師傅 (Louie Ma) 教授炮製人氣甜品「My Queen」朱古力忌廉蝴蝶酥蛋糕,當日仲有註場調酒師教授特別為母親節而設計的滋潤特飲「貴妃」,將傳統糖水桂花燉雪梨融入飲品,睇見各位sis咁認真聽老師教導,實冧死各位媽媽啦!





馬師傅先示範甜品的做法,以皇牌蝴蝶酥配上秘製的朱古力忌廉,好快就完成了一件精緻甜品啦!



各位sis亦跟著馬師傅的步驟細心製作自己的蝴蝶酥蛋糕。





完成甜品之後,大家就再學習調配滋潤特飲。





大家學起都有版有眼,絕對是有姿勢又有實際!



今次的Be together超級成功,大家都對自己的作品很滿意,希望各位媽媽都可以感受到當中的愛意啦!祝天下母親,母親節快樂!



Special thanks: Meltly Place、Le Rêve

News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION