{ LIFESTYLE }
13 Apr 2018
黃宗澤孖住吳卓羲拍劇 仲出埋新歌!

近年TVB開始投資拍攝網劇,第一擊就是下個月會在TVB播出的《 虎之潛行極戰》,雖然又係警匪劇呢啲題材,但演員陣容都算唔錯。男主角有苗僑偉、黃宗澤及吳卓羲等人,而你女主角就有王敏奕黃智雯及陳凱琳。這套劇更是黃宗澤同吳卓羲離開TVB後,首次再與TVB合作的劇集,唔少網友都話好想快啲睇到佢地嘅演出!




 

顧名思義以香港飛虎隊為主題,講述飾演O記高級警司嘅吳岱融因有把柄落在黑幫手中開始,頻頻受到他們的要脅,而身為警司苗僑偉以及飛虎總督察嘅張兆輝,主力連同吳卓羲同黃宗澤負責追查真兇。

今次劇情又係同《使徒行者》差唔多,又係有final boss同黑警等,相信到時又會掀起全城競猜遊戲。除了有黃宗澤同吳卓羲,更有王敏德,如果大家有留意嘅話警察一系列嘅電影佢都有份做,當中佢係電影《飛虎雄心》飾演香港警務處特別任務連教官Stone Wong簡直令觀眾印象深刻,仲試過被選為「香港十大理想銀幕警察」之一。





最令人期待嘅一定係黃宗澤bosco又唱歌喇!!佢今次會同吳卓羲仲為劇集唱出片尾曲《雖然這個世界》,可以話係正式回歸樂壇!搞到fans又即刻諗返起04年嘅「奧運六星」首《 遇強愈勇》呀~~BTW大家放心佢哋而家無再跳經典交叉步~~







雖然這個世界》MV

Source:weibo/Instagram

Text :Alina Wan

YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
02 Sep 2018
Load more
 
NOTIFICATION