{ LIFESTYLE }
16 Apr 2018
陳家樂新劇《逆緣》演技好 網友:一直睇漏眼

最近唔知有無Sis放工返屋企食飯有睇TVB套《逆緣》呢?劇中除了有視帝黎耀祥、林夏薇之外,仲有一位你一定有留意到.....就係Carlos陳家樂喇!!大家大多數都係係電影見到佢,以為今次《逆緣》係佢首部TVB嘅作品,但其實佢早在2008年已經參演過青春偶像《四葉草》系列之第三季《盛裝舞步愛作戰》,仲係第二男主角,之後Carlos就開始往影壇發展。




唔講唔知,Carlos2003年參加英皇新秀歌唱大賽(當年嘅冠軍係William陳偉霆),未而Carlos原本被安排從Sun Boy’z出道,但當時嘅佢舞技完全不濟,最後更自我放棄連公司安排排舞課程都唔去。






 

其後往影壇發展嘅佢先後拍攝多部電影包括《保持通話》、《DIVA華麗之後》及《死神傻了》等,大部分都是飾演配角。直到2015年參演由林超賢執導《破風》,開始為人熟悉。因為戲中主角有崔始源、竇驍、彭于晏,而Carlos就是香港嘅代表,當年仲有觀眾認為Carlos係翻版彭于晏







直到前年與影后惠英紅合作得電影《幸運是我》中,可以話係令觀眾重新認識陳家樂,該電影更令他獲得「第11屆華語青年影像論壇年度新銳男演員獎」。




BTW,陳家樂與女友余香凝的感情相當穩定,拍拖3年嘅佢地都不避嫌經常在雙方的IG留言,相當sweet!!

Source:Instagram

TEXT :Alina Wan

KEYWORDS / tvb, 陳家樂, 逆緣
YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION